Annonce
Vesterbro

Folkehuset Absalon skifter ham og bliver et radiofonisk fællesskab

Alexander Wilstrup og Brandon Schell laver Absalon Radio - et radiofonisk fællesskab, der overtager folkehusets rolle, under nedlukningen. Foto: Byrd / Jacob Crawfurd
Corona-nedlukningens hammer ramte også Folkehuset Absalon, men som modstandsfolk i en presset tid, finder de altid kreative sjæle andre veje. Hele folkehuset er omdannet til en "folkeradio" eller - som de selv kalder det - et radiofonisk fællesskab.

Der er - næsten - helt stille omkring Folkehuset Absalon i disse dage. Der er ingen bordtennis, yoga eller fredagsbar. Nul pottemager-kursus, ingen banko med dragshow eller høvdingebold. I hvert fald ikke som normalt med hundredevis af deltagere. For Absalon har som de fleste andre steder fået svejset den altid åbne dør i for besøgende.

I stedet sidder ganske få af huset medarbjedere i den tidligere kirkebygning. Fra tidlig morgen til sen aften.

Her sender de radio til og fra hele Vesterbro. Radio som et fællesskab og radio, hvor mange af de aktiviteter, der normalt foregår på Sønder Boulevard 73, i stedet smækkes gennem æteren som live-radio og efterfølgende podcast.

Annonce

- Radioen er noget, vi har arbejdet på i et stykke tid, fordi vi gerne ville sprede Absalon-fællesskabet og atmosfæren ud i stuerne. Det blev så mere aktuelt nu, hvor vi skulle lukke dørene fysisk, fortæller Alexander Wilstrup, der er producer på Absalon Radio.

Brandon Schell (tv) og Alexander Wilstrup er i gang med at sætte udstyret op til Absalon Radio. De har hele det store lokale for sig selv, mens folkehuset er corona-lukket som det meste af landet. Foto: Byrd / Jacob Crawfurd

Ligesom sin radio-kollega Brandon Schell, håber han, at så mange lyttere og vesterbroere som muligt vil biddrage til, at radioen bliver et samlingspunkt i en mørk tid.

- Vi kalder det et 'radiofonisk fællesskab. Vi vil gerne tage mange af de ting, vi normalt laver i Absalon og overføre dem til radioen, siger han og uddbyber:

- Det er jo et eksperiment. Vi vil se, hvad der lade sig gøre. Så skriv til os, og vær med til at forme, hvad det kan blive til. Vi har selvfølgelig gennemgået, hvad vi tror, kan fungere på radio. Vi kommer til at lave quizzer, banko, yoga og croquis. Vi forsøger os frem. Jeg er da for eksempel meget spændt på croquis på radioen.

Ansvar for det mentale helbred

De mange mennesker, der hver dag får tingene til at ske i Absalon bliver også en del af radioen, når de for eksempel underviser i yoga eller står for banko.

Brandon Schell forklarer, at han ser Absalon Radio som en organisme, der forandrer sig. Med hjælp af input fra lyttere og gæster. Men han mener også, at de som Folkehuset Absalon har et ansvar for deres mange faste gæster og brugere.

- Det er fuldstændig gratis, og der er ingen reklamer. Vi har en forpligtigelse til at hjælpe folk med at holde deres mentale helbred i form. Og lige nu ser jeg det som vores ansvar vi gør os tilgængelige. For eksempel med morgenyoga, hvor man godt kan følge med på radio, hvis man har prøvet det før. Men også med kaffe og snakke om, hvordan vi kommer gennem nedlukningen. Og så fortsætter vi med at lave nyt indhold og podcasts sammen med lytterne, siger han.

Brandon Schell og Alexander Wilstrup sender Absalon Radio - et radiofonisk fællesskab - med hjælp fra mange af underviserne i Absalon, der står for de forskellige kurser og tilbud. Foto: Byrd / Jacob Crawfurd

Der ligger faste skemaer på Absalons hjemmeside, så man kan droppe ind på de emner, man særligt gerne vil være med på. Men der bliver også lavet en del taleradio og spillet masser af god musik, så man har mulighed for at 'hænge ud' i absalon fra tidlig morgen til sen aften.

- Radioen kører nonstop også hen over jul og nytår og for os handler det om, at vi kan nå ud til gæsterne, siger Alexander Wilstrup og Brandon Schell fortsætter:

- For eksempel har vi også lavet en julekalender, som kommer på omkring jul, og vi laver jule-punk-playlister og altsammen med fokus på fællesskabet i Absalon.

Find absalon radio via absaloncph.dk eller direkte på: absalonradiocph.airtime.pro

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
IKEA

Næsager: IKEA vandt og København tabte

Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce