Annonce
Uddannelse

Forældre og skole slår alarm: Populær plads flyder med hundelort

Litauens Plads fungerer som skolegård for en del af børnene på Oehlenschlægersgades Skole, imens skolen er under ombygning. Samtidig er pladsen et yndet hundelufter-sted. De mange efterladte hundelorte skaber frustration. Foto: René Mølskov
Der er så mange efterladte hundelorte foran Oehlenschlægersgades Skoles hovedindgang og på Litauens Plads, at det er til gene for børnene på skolen

Det er efterhånden snarere reglen end udtagelsen, at børn fra Oehlenschlægersgades Skole kommer for sent – fordi de har trådt i en hundelort.

Området udenfor skolens hovedindgang og Litauens Plads er nemlig tæt på at blive omdannet til et stort hundetoilet. Og det vækker stor ærgrelse hos både forældre og skole.

- Lige da jeg stod nede ved skolen i morges, og min søn kom for sent, fordi vi skulle skrabe hundelort af hans sko, var jeg lige ved at sige, at "nu sætter jeg altså et kamera op og hænger folk ud på Facebook", siger en frustreret Knud Kevin Brandt, der har barn på skolen, til VesterbroLIV.

Annonce

Flyder med hundelort

Han og andre forældre til børn på Oehlenschlægersgades Skole er mega trætte af, at der ”flyder med hundelort”, som han siger.

- Der er så mange hunde, der bliver luftet på Litauens Plads, at hvis bare 10 procent af hundeejerne ikke samler op efter deres hund, så vil der flyde med lort, og det gør der jo, siger Knud Kevin Brandt, der mener, at skolen hver dag må få børn ind, der er kommet til at træde i efterladt hundeafføring på vejen ind.


hvis bare 10 procent af hundeejerne ikke samler op efter deres hund, så vil der flyde med lort, og det gør der jo

Knud Kevin Brandt


Annonce

Frivarter på hunde-WC

At de mange hundelorte lige foran skolens hovedindgang og ude på Litauens Plads er til gene, kan Trine Pihl, der er souschef på Oehlenschlægersgades Skole, bekræfte.

Og det er ikke kun i forbindelse med aflevering og afhentning af børnene.

- Det er faktisk et stort problem. Fordi skolen er under ombygning, er vi nødsaget til at have nogle klasser til at holde frikvarter ude på Litauens Plads. Det har jo været mørkt udenfor her i vinterperioden, og der ser man måske ikke lige, man har trådt i noget ulækkert, før man kommer indenfor. Vores rengøringspersonale arbejder virkelig hårdt, siger hun.


Der bliver efterladt hundelort lige udenfor skolens indgang ... Der er en mangel på omtanke for, at det her er en skole med børn, der færdes.

Trine Pihl


Annonce

Rengøring på overarbejde

Det er hver dag, skolens rengøringsmedarbejdere må fjerne hundelort, som børnene er kommet til at træde med indenfor. Måtterne i skolens indgangsparti må også næsten dagligt sendes til rens for hundelort.

- Der bliver efterladt hundelort lige udenfor skolen indgang. Folk er mega trætte af det. Men hvor skal man rette det hen? Der er en mangel på omtanke for, at det her er en skole med børn, der færdes, siger Trine Pihl.

Både forælder Knud Kevin Brandt og souschef på skolen Trine Pihl påpeger, at den oplagte løsning er, hundeejerne husker at samle op efter deres hunde. De har også begge det indtryk, at der er tale om mange forskellige typer hunde og hundeejere.

Kommunen: Der er allerede rigeligt med skraldespande

Både forælder Knud Kevin Brandt og viceskoleleder Trine Pihl fra Oehlenschlægersgades Skole er kommet med nogle forslag til løsning af problemet med de mange hundeefterladenskaber på Litauens Plads.

Her er Teknik- og Miljøforvaltningens svar på nogle af deres forslag:

Kan kommunen gøre rent oftere på området udenfor skolen?

- Under normale omstændigheder bliver Litauens Plads rengjort dagligt. Som følge af regeringens restriktioner i forbindelse med Covid-19 har vi dog været nødt til at reducere antallet af renholdelsesmedarbejdere i byen. Selvom vi gør, hvad vi kan, så når vi desværre ikke det hele for tiden. Vi opfordrer til, at vi sammen gør en indsats for at holde byen ren.

Kan der blive sat flere skraldespande op?

- Vi har en praksis med, at der højst skal være 400 meter til nærmeste affaldskurv. Der er omkring 230 meter fra kurven på Istedgade til næste kurv ved Dybbølsgade, hvis du går ad Saxogade. Vi opfordrer selvfølgelig københavnerne til at benytte de affaldskurve, der er opstillet.

Kan kommunen ikke sætte et stativ med gratis hundeposer op?

- Ordningen med hundeposer ophørte for flere år siden. Erfaringen var desværre, at tiltaget havde en meget lille effekt. Ofte blev poserne stjålet, så snart der blev sat en ny rulle i.

Vil kommunen skride ind og forsøge at afhjælpe problemet med hundelorte på Vesterbro?

- Københavns Kommune har ingen beføjelser til at skride ind over for hundeejere, der ikke samler hundelorte op. Forvaltningen laver jævnligt kampagner med midlertidig skiltning med fx A-skilte, Outposts og lignende de steder, som vi erfaringsmæssigt oplever som udsatte. Det har som regel haft en midlertidig effekt.

Annonce

Både store og små hunde

- De lorte, der lå dernede i morges, var i hvert fald ikke fra en eller anden lille puddel. Men der er så mange lorte, det må være fra mere end en hundeejer, siger Knud Kevin Brandt.

Det indtryk deler, Trine Pihl.

-Vi har jo vinduer lige ud til Litauens Plads og kan se, der er rigtig mange hundeluftere. Det er ikke nødvendigvis de samme, der kommer hver dag, men det er alt fra store til små hunde, siger hun.

Trine Pihl appellerer til, at hundeejerne udviser mere omtanke for børnene.

Desuden vil skolens administrative leder nu tage fat i Teknik- og Miljøforvaltningen for at høre, om kommunen kan skrue op for renholdet af fortove og plads udenfor skolen.

Trine Pihl, der er souschef på Oehlenschlægersgades Skole, appellerer til, at hundeejere vil være søde at vise børnene omtanke ved at samle efterladenskaberne op efter deres dyr. Foto: Privat / Trine Pihl

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce