Annonce
Vesterbro

Forfatter og vidunderbarn på kontrabas

Henrik J. Svendsen foran KIHOSKH, der er et af de steder, han sælger sin nye bog. Foto: Githa Schultz
Annonce

Henrik har netop udgivet bogen `LORTEN LORT` fra forlaget Holmdal Petersen, en bog der både kan læses af voksne og børn. Som børnebog med tegninger og illustrationer et sjovt anderledes eventyr, og til voksne kan man læse noget filosofisk, religiøst og psykologisk ind i historien.

Da jeg møder Henrik til en snak ved KIHOSKH på Vesterbro, er han nede for at lægge yderligere eksemplarer, fordi den sælger godt. En slags kioskbasker kan man måske ligefrem kalde bogen, der også eksisterer i E-bog og som lydbog. Og ingen ringere end vennen og skuespilleren Lars Mikkelsen har indtalt og nok givet den fineste anmeldelse, sagt til Henrik: `Der har du lige kogt Immanuel Kant (filosof) ned til to linjer`. Henrik har skrevet musikken i lydbogen og spiller selv alle instrumenter.

Henrik er en gudsbenådet musiker autodidakt på flere instrumenter, men yndlingsinstrumentet er og bliver kontrabas. Kontrabassens danske Godfather og Henriks læremester udi klassisk-og jazzmusik, var den legendariske kontrabassist Niels `Guffi` Pallesen, som mente at Henrik på 20 år var et vidunderbarn. Og da Guffi døde arvede Henrik hans noder og musikskole.

I flere år har Henrik i øvrigt været kapelmester på Cafe Snork og optrådt med blandt andet sangere og musikere som jazzsangerinden Birgitte Soojin, Hugo Rasmussen, Thomas Frank og Tom McEwan for bare at nævne et par stykker.

Henrik stemmer også klaver og flygel og arbejder indimellem som snedker og tømrer udover undervisningen som musiklærer. Idrætslærer står også på hans CV.

Hvis ikke han øver `Far & Liv` et manuskript skrevet af Henrik med Morten Schaffalitzky og Lars Mikkelsen i rollerne i lokalet på Esbern Snares Gade. Processen med manuskriptet ligger i øjeblikket i Covid19-dvale hos Nordisk Film og Nimbus efter et møde.

Henrik optræder ind imellem med vennerne og skuespillerne Morten Schaffalitzky og Ken Vedsegaard. Og et er sikkert; møder man de tre i byen, prepare for en underholdende trio. Der blandt andet har optrådt på Cafe Intime på Frederiksberg.

Henrik har optrådt i Øksnehallen og i forbindelse med Vesterbro Festival med sit band `Overskæg`, et band der synger på dansk bestående af 21 medlemmer og med 35 stykker musik i alle genre.

Før Henrik kastede sig ud i sin kreativitet var han en dreven forretningsmand indenfor herreekvipering hos Golman på Strøget. En ung fremadstræbende yuppie i 20.000 kroners habit, bedste high fashion fra London, Firenze og Paris.

En dag møder Henrik en musiker på strøget som fortæller ham at de mangler en trommeslager i bandet på New Zealand og samme dag ændrer Henrik livsretning 360 grader og siger op fra sit arbejde. Tager til New Zealand erhverver sig som gademusikant, musiker på spillesteder, farmer, smykkedesigner og billedkunstner og vender så hjem til Danmark efter et halvt år, hvor Niels `Guffi` Pallesen kommer ind i Henriks musikliv for alvor.

Resten er history og Henriks alsidighed kommer ham til gode under Covid-19 nedlukningen. Hvor mange kunstnere desværre ofte kun kan spille på en arbejdsstreng. Henrik er tilfreds i sit liv og føler sig privilegeret. Har ikke haft MobilePay nummeret oppe en eneste Covid-19 gang, men synes til gengæld at det er en gave at spille gratis for folk indimellem her under nedlukningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce