Annonce
Vesterbro

Fornem pris til Enghaveparken

Regnvejr i Enghaveparken på multibanen. Foto: René Mølskov
Arkitektstandens egen fornemme pris 'Årets Arne', opkaldt efter Arne Jacobsen, gik til Enghaveparken, hvor flere af Arne Jacobsens tidlige værker også kan ses.
Annonce

- Enghaveparken er på mange måder velfærdssamfundet vugge anlagt i 1929 for at løfte den formørkede arbejderklasse. Den rummer blandt andet tidlige værker af Arne Jacobsen og en af Københavns første, offentlige legepladser.

Sådan sagde partner i Tredje Natur Flemming Rafnom ifølge Arkitektforeningens hjemmeside om projektet, som han så som en kompleks udfordring, da Tredje Natur i 2014 vandt konkurrencen om at lave Enghaveparken om til en 'folkepark'.

Og spørger du arkitektstanden i hovedstaden, så er det lykkedes til op over skyerne. Derfor er projektet netop blevet kåret med Årets Arne 2021.

Regnvejr i Enghaveparken på multibanen. Foto: René Mølskov

- Opgaven lød på at forny en folkepark, der dengang havde en million årlige besøgende og som samme år var udpeget som et ud af fem landskabsarkitektoniske hovedværker, som skulle fredes. Og så skulle vi i øvrigt lige finde plads til de her 23 tusind kubikmeter skybrudsvand, lød det fra Flemming Rafnom.

Morten Birk Jørgensen var vært ved kåring af Årets Arne og sagde ifølge arkitektforeningen.dk, at der var mange udfordringer i koblingen mellem de klassiske løsninger og de teknologiske kra.

- Tredje Natur har fået et uhørt komplekst arbejde til at fremstå som et hvor svært kan det være-projekt. Enghaveparken fremstår med en lethed, som integrerer et teknologisk komplekst program med den kulturhistorie, som parken er bærer af.

Enghaveparken får Årets Arne

Årets Arne er opkaldt efter arkitekten Arne Jacobsen og er lavet af Arkitektforeningens Lokalafdeling København.

Årets Arne gives til opførte værker, der har løftet arkitekturen i hovedstadsområdet i det forgange år.

Bygherre: Københavns Kommune og HOFOR /// Arkitekt: Tredje Natur /// Ingeniør: COWI /// Konsulenter: Platant /// Entreprenør: Hoffman

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce