Annonce
Vesterbro

Forsvarer stofmisbrugere: Det kommer ikke til at flyde med kanyler i Valby

Mændenes Hjem tager nu deres stofmisbrugere i forsvar, efter de har fået en lunken modtagelse fra borgerne i Valby, hvor de snart skal genhuses. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Efter en lunken modtagelse fra valbyborgerne tager Mændenes Hjem nu deres brugere i forsvar. Det kommer ikke til at flyde med kanyler i Valby, når en række stofmisbrugere inden længe flytter fra Vesterbro til Valby, lover Mændenes Hjem på Vesterbro.
Annonce

I maj måned indgik partierne i Borgerrepræsentationen en aftale om, at 45 stofmisbrugere fra den selvejende institution Mændenes Hjem på Vesterbro skal genhuses midlertidigt på Solterrasserne i Valby, da herbergafdelingen på Vesterbro skal renoveres til efteråret.

Beslutningen har efterfølgende vakt stor debat blandt valbyborgerne, der frygter, at genhusningen vil flytte stofsalget til Valby og dermed volde problemer for en skole og et  blindehjem, der grænser op til Solterrasserne.

Nu forsøger Mændenes hjem imidlertid at nedtone de mange bekymringer. I et svar adresseret direkte til valbyborgerne forklarer Mændenes Hjem blandt andet, at beboerne fra Mændenes Hjem normalt ikke indtager stoffer i det offentlige rum. Derfor forventer man ikke, at stofmisbruget kommer til at være synligt for valbyborgerne.

- Vi har ikke nogen forventning om, at der kommer mange kanyler eller stofhandel i området. Vi ved en del om vores målgruppe og deres præferencer, og de færreste bryder sig om at indtage stoffer i det offentlige rum. Det opleves som ydmygende og uværdigt, og mange af beboerne tænker også meget på deres omgivelser. Beboerne kan indtage stoffer i stofindtagelsesrummene på Vesterbro, og det vælger mange at gøre, da det opleves mere værdigt og trygt, og der er sygeplejersker, der kan hjælpe ved fx overdoser, forklarer Mændenes Hjem.

Den selvejende institution forklarer desuden, at stofmisbrugerne ellers foretrækker at tage stoffer på deres værelser. Derfor er der ”ingen grund til at tro, at der vil blive meget kanyleaffald i det offentlige rum i Valby.”

Annonce

Bliver afgrænset fra lokalsamfundet

En anden bekymring går på, at valbyborgerne kan blive udsat for ”ubehagelige ting” fra stofmisbrugerne, som en borger formulerer kritikken på Valby Lokaludvalgs hjemmeside. Men også her mener Mændenes Hjem at kunne begrænse problemet.


Solterrasserne bliver bygget om, så det er egnet til at huse Mændenes Hjems beboere, og det betyder blandt andet nyt hegn og øget afskærmning ud mod stien og det offentlige rum

Mændenes Hjem


- Solterrasserne bliver bygget om, så det er egnet til at huse Mændenes Hjems beboere, og det betyder blandt andet nyt hegn og øget afskærmning ud mod stien og det offentlige rum, skriver Mændenes Hjem og forklarer, at de er vant til at tage hensyn til andre aktører i lokalsamfundet.

Annonce

Kan ikke love noget

Mændenes Hjem kan imidlertid ikke garantere, at der ikke vil opstå nogen problemer, da man tidligere har set stofmisbrugere indtage stoffer i det offentlige rum på Vesterbro. De lover dog at gøre alt for, at det ikke sker.

- Når det er sagt, er det selvfølgelig noget, vi altid er opmærksomme på. Vi vil hele tiden holde kontakt til lokalmiljøet og samarbejdspartnere, så vi kan sætte ind, hvis der opleves problemer af den ene eller anden slags, lover Mændenes Hjem.

Genhusningen af stofmisbrugerne starter til oktober og løber frem til juli 2022. Herfra kan de flytte hjem til Mændenes Hjem igen, der ligger på hjørnet af Istedgade og Lille Istedgade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Afsked

Efter 22 år: Filialdirektør siger farvel

Indre By

Cykler I til skole?

Vesterbro

Mød Thorup og Raug til festival

Annonce