Annonce
Klumme

Fotografen Jacob Stage med lysets evner og drama på nethinden

Jacob Stage er koreograf og iscenesætter og arbejder i krydset mellem teater, dans, film og performance. Foto: Jacob Stage
Annonce

I et kælderlokale på adressen Haderslevgade 10, holder fotografen Jacob Stage til med fotoudstillinger kombineret med kontor.

Her i december og indtil foråret 2021, hvor en renovering skal igangsættes i ejendommen, kan man møde Jacob Stage i kælderlokalet med løbende pop-up udstillinger søndage kl. 11-16 eller efter aftale.

Man kan købe eller bestille et af hans mange fotografier med motiver fra nogle af hans utallige rejser rundt omkring i verden til blandt andet Mumbai i Indien, New York eller Berlin. Eller bestille tid til et portrætfoto i hans fotostudie på Værnedamsvej. Som presse- og teaterfotograf er han også efterspurgt.

Det er et lille intimt kælderlokale i Haderslevgade, hvor fotografierne indtager deres pladser på bedst tænkelige måde, stående på staffeli eller hængt op på de rå kældervægge. Alt imens den hyggelige jazzmusik fra en afspiller toner ud i bedste Manhattan-vibe på en lun sommeraften efter teatertid på Broadway. Og danser sig fra kælderlokalet i lystige farvetoner op i decembervejret i Haderslevgade på Vesterbro, der ellers er gråt i gråt. Og ud på den lille røde løber i dagens pop-up anledning til forbipasserende, der også nysgerrigt stopper op ved kælderlokalet med den gode stemning.

Og dans er faktisk en stor del af Jacob Stages liv. Udover fotografiet er han oprindeligt uddannet danser-og skuespiller og har i mange år arbejdet inden for dans og teater som koreograf og iscenesætter.

Forestillingerne har blandt andet bragt Jacob til teaterscener som det Romerske Amfiteater i Palmyra fra det 2. århundrede, lige inden borgerkrigen og IS-krigerne senere ødelagde amfiteatrets facade i Palmyra, Syrien. Eller til New York med en dansefilm repræsenteret på en festival. Apropos festival er Jacob fast fotograf på Roskilde Festival.


En pudsig spændende tanke at iscenesætte den egentlige livløse, men prestigefyldte Reumert-statuette, i fotografier, der ellers kunne stå hensat på en kaminhylde og samle støv

Githa Schultz


Arbejdet med det visuelle i teaterforestillinger i mange år, de bedste lysdesignere og Stages fotografiske blik for det dramatiske har været en naturlig forlængelse med hensyn til Jacobs stadig voksende passion til fotografiet.

Som i Jacob Stages danseforestillinger eller på hans fotografi bliver ordets oprindelige betydning af fotografi, nemlig to græske sammensatte ord, der betyder: 'Jeg tegner med lys', til en levende nytænkende oplevelse af Jacobs multikunstneriske talenter både udi scenekunst såvel som i Jacobs fotografier.

Som kunstnerisk leder af Teater Momentum vandt Jacob Stage i 2016 Årets Reumert med den poetiske hybridteaterforestilling 'Lige om lidt bliver alting meget sjovere' baseret på tekster af Lone Hørslev.

Som tak til Bikuben Fonden, der står bag Årets Reumert Pris, kvitterede den sympatiske kunstner med en fotobog 'Reumert Drømme', der viser Jacobs Reumert-statuette i forbindelse med en international workshop på Gerlev Idrætshøjskole. Her spurgte han deltagerne, som var dansere- og parcourudøvere, hvad de ville anerkendes for, hvis de vandt en lignende pris og tog et billede af deltageren med Reumert-statuetten placeret i fotografiet.

En pudsig spændende tanke at iscenesætte den egentlige livløse, men prestigefyldte Reumert-statuette, i fotografier, der ellers kunne stå hensat på en kaminhylde og samle støv.

Fælles for deltagerne på højskolen, handler de unges drømme mest om at være noget for andre, inspirere og bidrage til fællesskabet. Meget lig med den personlighed Jacob selv er: en holdspiller, der deler sin hæder med andre og ikke kunne have opnået succes alene, hvad end det er på en scene eller i mødet med de mennesker og motiver, han fotograferer.

Få yderligere information om Jacob Stage på jacobstage.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Nytårshilsen

Mere frihed til naturen i 2021

Annonce