Annonce
Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Jesper Brun Pajor foran sin frisørsalon 'NO'. Foto: Githa Schultz

Navnet på Jesper Brun Pajors frisørsalon ’NO’ er et japansk udtryk og betyder noget i retning af troskab til historien i ting, man omgiver sig med. Således startede Jesper for 30 år siden sin karriere som selvstændig frisør i minimalistisk stil med en saks, en kam og to stole - og de ting har Jesper skam stadig i sin frisørsalon på Vester Voldgade 86 sammen med de frisørartikler, der løbende er kommet til. Derudover forkæler han altid kundernes hår med de lækre Paul Mitchell hårprodukter, der også kan købes i salonen.

Sideløbende med sin frisørkarriere er Jesper gennem 15 år en kendt og elsket sanger i Big Blue Band og med jazzmusikere og sangere som Peter Kevin Kofod og Berit Engblad med bandet JazzClass. Jesper optræder desuden med sit faste jazzband Blue Velvet bestående af musikerne Jakob Park, Tobias og Nikolaj Dall.

Jesper har i mange år også været vært for sangaftener eller optrådt med bands på det legendariske Cafe Intime på Frederiksberg. Han er nu, som så mange andre, både ramt på sin lille enkeltmandsvirksomhed, men også på sin sang under diverse covid-19-nedlukninger de sidste mange måneder.

Annonce


Udover han giver ens ansigt den bedste indramning med hårstyling og klipning, så gider han også lytte til alverdens bekendelser og beretninger samtidig

Githa Schultz


Jørgen Saabye, som er en dansk singer song-writer, kontaktede Jesper inden anden covid-19-nedlukning i december og bad ham være model i musikvideoen ’More Than Ever We Need Christmas’, der tekstmæssigt handler om den svære covid-19-tid for små kreative selvstændige. En catchy og feel-good sang med mange views på de sociale medier. Jespers fortid som model fornægter sig heller ikke. Og frisørsalonen 'NO' blev atter covid-19 lukket med et brag få dage inden juleaften i den musikvideo.

Under Danmarks forlængelse af covid-19-nedlukningerne her i 2021 er Jesper i gang med at opgradere frisørsalonen med en gang lak, farver og gulvbehandling, der står godt til de dueblå vægge og sorte salonmøbler.

Der er noget internationalt over Jesper og hans salon. Uden at være prangende eller pompøst. Hans tidligere modelkarriere som husmodel for det amerikanske tøjfirma Levis fornægter sig ikke. Jesper er altid ulasteligt og flot klædt i bedste gentleman og James Bond stil og som i ’Livet er for kort til at klæde sig slapt.’

Jesper har i sine 30 år som frisør taget sig kærligt af 72.000 hårmanker og hovedbunde, og det er en tillidserklæring fra kunderne. Kender vi ikke alle sammen det, at vi elsker, når vi tør slappe af og overlade hovedbunden til frisøren med lukkede øjne, mens han kigger direkte på vores ansigt og nænsomt vasker og masserer hårbunden.

Udover han giver ens ansigt den bedste indramning med hårstyling og klipning, så gider han også lytte til alverdens bekendelser og beretninger samtidig. Jesper har mange stamkunder og savner sit erhverv som frisør, men også at kunne dyrke sin kreative side med sang og musik.

Jesper skulle egentlig have fejret sit 30 års jubilæum i 2020. Nu bliver det i stedet sommeren 2021 - og helst en genåbning langt inden da. For selvstændige erhvervsdrivende, der rammes under covid-19-nedlukninger, går så meget grueligt igennem. Og den økonomiske håndsrækning, som de modtager, dækker dårligt nok erhvervshuslejen - selvom Jespers erhvervshusleje heldigvis ikke er bolighaj-høj i forhold til beliggenheden.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Mest læste

Annonce