Annonce
Vesterbro

Fritidsklub om trafikeret gade: Luk den, inden der sker en ulykke

Hos Vesterbro Ungdomsgård er man positiv over for at lukke Absalonsgade fra Vesterbrogade. Foto: Jonas Ingvardsen
Annonce

Inden længe skal det første stykke af Absalonsgade, der også er kendt som museumsgade, renoveres, og i den forbindelse har Vesterbro Lokaludvalg foreslået, at man samtidig lukker gaden af fra Vesterbrogade.

Dermed kan man nemlig undgå den ulovlige gennemkørsel, der især er til fare for beboerne på Absalonsgade og fritidstilbuddet Vesterbro Ungdomsgård, hvor en masse børn hver dag har deres gang. Og netop Vesterbro Ungdomsgård stiller sig positive over for lokaludvalgets forslag.

Særligt, fordi en lukning kan begrænse tilkørslen af større køretøjer som lastbiler og busser, lyder det fra fritidsklubbens leder, Per Dahlstrøm

- Sammen med børnehaven, der ligger ved siden af os, har vi jo lige så mange børn som en hel skole, så det er klart, at vi er bekymrede for, at der kan ske en ulykke. Så vi ser helst, at man lukker gaden af, inden der sker en ulykke, siger Per Dahlstrøm, der er tilhænger af "en stille vej".

Per Dahlstrøm understreger, at børnene fra Vesterbro Ungdomsgård endnu ikke har været udsat for nogle uheld på grund af den tunge trafik. Han fremhæver dog, at en lukning generelt vil øge sikkerheden for de mange børn, der hver dag færdes på gaden.

Annonce

Ville klæde området

Udover at lukningen kan gøre Absalonsgade mere trafiksikker for børn og beboere, mener Per Dahlstrøm også, at en eventuel lukning vil gavne gadens butiksliv.

- Det ville helt klart gøre noget unikt ved gaden, hvis man lukkede af for den tunge trafik. Det ville blandt andet gavne gadens butikker, da en lukning vil skabe mere plads til udeservering, der ikke på samme måde vil blive generet af den tunge trafik, vurderer Per Dahlstrøm.

Renoveringen af Absalonsgade går i gang i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Vesterbro

Mød Thorup og Raug til festival

Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Annonce