Annonce
Vesterbro

Genial løsning: Sådan nedkæmper Vesterbro-gymnasium Coronavirus med nyt våben

Den nye UV-BAR kan slå virus ned, de steder, hvor det er svært at nå med sæbe eller sprit. Som guitaren her. Privatfoto
Et nyt våben er blevet taget i brug for at mindske risikoen for smitte med Corona-virus på Rysensteen Gymnasium.
Annonce

I Serviceafdelingen på Rysensteen Gymnasium har de taget et nyt våben i brug mod corona-virus.

Langt de fleste har efterhånden fået meget gode vaner med håndsprit, håndvask, afstand og mange har også så småt vænnet sig til at bruge mundbind. Men der er stadig steder, hvor der kan gøre en ekstra indsats. For hvordan griber du for eksempel rengøringen af en guitar an?

På Rysensteen Gymnsasium har de indkøbt en såkalt 'EFSEN UV-BAR', som er i brug hver eneste dag. Den bliver brugt til rengøring i faglokaler som musik, hvor instrumenter og redskaber er svære at rengøre. Den bliver også brugt til rengøring af borde, lokaler  og meget andet.

Ifølge Michael Lee Knudsen, der er Ejendoms- og Serviceleder på Rysensteen Gymnasium, giver EFSENS UV-BAR både elever og lærere en ekstra sikkerhed. Og derudover giver den en vigtig og meget synlig påmindelse om, at corona-pandemien endnu ikke er ovre.

Sådan ser det ud, når Serviceafdelingen på Rysensteen Gymnasium bruger deres UV-BAR til at bekæmpe virus på for eksempel klaveret her. Privatfoto

UV-baren er et håndholdt apparat, der bruger UV-lys til at inaktivere og dermed dræbe bakterier og virus. Det betyder, at man kan slå blandt andet COVID-19 ihjel på alt fra tastatur, dørhåndtag og kopimaskiner til kaffemaskiner.

UV-C lyset inaktiverer bakterierne og virus på hele det område, man lyser på og kan dermed nemmere nå ned i sprækker, som for eksempel på en guitar eller et tastatur.

Rysensteen Gymnasium bruger deres EFSEN UV-BAR som supplement til deres rengøring som konsekvens af Corona-pandemien.

Virksomheden EFSEN UV & EB Technology i Holte udviklede UV-baren i starten af sommeren efter en henvendelse fra Novo Nordisk, der havde brug for UV-stråling til at desinficere mellem coronatest. Siden producerede de den håndholdte strålemaskine, der kan bruges andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

Debat

Respekt for frontpersonalet

Annonce