Annonce
Vesterbro

Grøn allé sikret: 80 nye træer doneret til Carlsberg

Adm. direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, og Mimi Hvass foran den elefant, der repræsenterer Theodora, Mimis oldemor - Foto: Andreas Raun
Annonce

Tilbage i 2015 blev træerne på Ny Carlsberg Vej fældet i forbindelse med bydelens genetablering. Dengang vakte det stor utilfredshed blandt beboerne på vejen, men nu kan de ånde lettet op igen.

SITAS Træplanteskole, som er ejet af efterkommere af Carl Jacobsen, har nemlig doneret 80 store træer, der skal stå på Ny Carlsberg Vej, når byggeriet er færdigt i 2024. I SITAS er man glade for at kunne bidrage til alléen.

»Vi er glade for at Carlsberg Byen vil tage imod gaven og vi er stolte over at være med til at genskabe vores families vision om en grøn allé op mod Elefantporten. Vi håber at københavnerne vil nyde alleen i mange generationer fremover,« siger Mimi Hvass, der er indehaver af SITAS og oldebarn af Theodora Vøgg, Carl Jacobsens ældste datter.

Carlsberg Byen har som et led i byudviklingen udført helt ny infrastruktur i Ny Carlsberg Vej. Når arbejdet er færdigt, vil den historiske allé blive genskabt med de originale brosten og etablering af vejbelysning med de oprindelige kobberlamper.

De nye træer er af sorten Kejserlind og vil have en stammeomkreds på 30-35 cm, når de bliver plantet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce