Annonce
Samfundsind

Gunn drømmer om at hjælpe: "Når en 4-årig råber TØRSTIIIG er det da umuligt at arbejde samtidig"

Gunn Lempel spørger, hvordan hun kan hjælpe for eksempel travle børnefamilier, der både skal passe børn og arbejdet. Privatfoto
Hun er uddannet lærer og har de seneste 18 år arbejdet som receptionist på Guldsmeden Hotels. Nu er hun fritstillet som følge af corona-krisen, og hun håber, at hun kan hjælpe nogle af de forældre, der både skal arbejde hjemme og passe eller undervise deres børn.

- Jeg har været receptionist i 18 år og nu er jeg fritstillet. Jeg vil gerne bruge tiden til noget fornuftigt og kan ikke lade være med at tænke på de stakkels forældre, der kæmper med at arbejde hjemme, mens de passer børn, siger Gunn Lempel, der bor ved Halmtorvet på Vesterbro.
Hun blev uddannet folkeskolelærer i slutningen af 1980'erne og brugte nogle år som selvstændig sammen med sin mand, der er håndværker, inden hun for 18 år siden begyndte som receptionist i hotelkæden Guldsmeden.

- Nu sidder jeg her og kigger på snevejr, siger hun og lader talestrømmen pause et øjeblik, mens hun tænker over de næste ord.

- Min mand er håndværker og i takt med at corona har lukket landet ned, er der kun kommet mere arbejde til ham, siger hun og forklarer, at hun til gengæld godt kunne bruge nogle timer på at hjælpe dem, der har brug for det i denne tid.

Gunn Lempel havde først tænkt, at hun ville sætte et opslag op i Brugsen, men de klassiske opslagstavler findes ikke mere. Derfor ringede hun til sin lokalavis. Hvordan hun bedst kan hjælpe ved hun ikke helt endnu. Men hun er åben for det meste.

Corona-restriktionerne er naturligvis en anden udfordring. For med de nuværende anbefalinger om en kontakflade på højst 5 personer kan det være ret svært at gøre plads til en, man ikke kender i forvejen. Alligevel er Gunn Lempel sikker på, at der findes løsninger, hvor hun kan afhjælpe nogle af de forældre, der har lidt rigeligt at se til.


Jeg har jo en - om end ældgammel - pædagogisk uddannelse, så jeg kan da i hvert fald klappe kage eller fortælle et eventyr og gå en tur.

Gunn Lempel, Vesterbroer


- Jeg har jo en - om end ældgammel - pædagogisk uddannelse, så jeg kan da i hvert fald klappe kage eller fortælle et eventyr og gå en tur. Eller jeg kan motivere dem til at skrive, stave eller noget andet. Jeg har undervist i dansk og engelsk op til 10 klasse og noget af det, må jo stadig være aktuelt, siger hun og tilføjer:

- Det er en tid, hvor det virkelig brænder på. Der sidder mange forældre og har et problem. Så kan vi jo måske hjælpe hinanden. Jeg har min cykel, jeg kan sagtens bevæge mig rundt omkring. Det er faktisk også længe siden, jeg har været ude og kælke. Men jeg kan da i hvert fald trække en kælk, griner hun.

Hun foreslår også at hjælpe med dagligevareindkøb med børnene, da hun ved, det kan være en udfordring for forældrene, især i ulvetimen.

Er du interesseret i at komme i kontakt med Gunn Lempel kan du skrive til hende via Vesterbro Bladet på: rene@vesterbroliv.dk

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce