Annonce
Ikoniske træer

Helt særlige Vesterbro-træer: Nu får de ikonisk status

Det lille træ, der bryder asfalten i Gråstensgade blev indstillet som Ikonisk træ. Men trods den store lokale betydning og rummelige værdi, så klarede det ikke skærene for at blive udnævnt som ikonisk træ. Foto: René Mølskov
Det er vesterbroerne selv, der har indstillet de tre grupper af træer, der netop er blevet løftet til ikonisk status i kommunen. Dermed er træerne bedre beskyttet og de kan ikke fældes uden foregående politisk godkendelse.

Hvis du er en rigtig trækramme-type, så er der god grund til at stikke ned og kramme nogle af de vesterbro-træer, der netop er udnævnt som ikoniske.

Det er lokale vesterbroere, der har indstillet alle de nyudnævnte ikoniske træer, og der blev også indstillet flere, end der blev udnævnt. Blandt andet klarede det lille træ, der bryder gennem asfalten i Gråstensgade ikke skærene.

Træerne på Enghave Plads er nu alle udnævnt som Ikoniske. Foto: René Mølskov

For at blive udnævnt til ikonisk træ, kræver det, at træet eller trægruppen opfylder fire af syv kriterier. Og det vurderede forvaltningen og efterfølgende politikerne i Teknik- og Miljøudvalget altså ikke, at træet i Gråstensgade gjorde.

Annonce

Det gjorde til gengæld både gruppen af træer på Halmtorvet fra Lille Istedgade til Gasværksvej samt alle de lindetræer, der omkranser Enghave Plads nede ved Enghavevej. Den inderste kreds af træer rundt om boldburet er allerede udnævnt som ikoniske træer, men i denne omgang kom alle træerne udenom med på listen. Det vil sige træerne langs Enghavevej fra Ny Carlsberg Vej til krydset ved Lyrskovsgade/Enghave Plads og fra Cirkeline Plads til metronedgangen og fra Metronedgangen til Enghave Plads nede ved Lyrskovsgade.

Kirsebærtræerne på Sønder Bouldevard er smukke og bliver næppet fældet med det første - men de er dog hverken udnævnt som ikoniske, fredede eller bevaringsværdige. Foto: René Mølskov

Der ud over blev også det store alenestående lindetræ på Liva Weels Plads udnævnt som iknoisk træ.

Med på listen kom foruden træet i Gråstensgade ej heller de tre træer omkring Stubmøllevej 2, som var blevet indstillet. Og heller ikke to yderligere træer på Halmtorvet, der var indstillet.

I forvejen er gruppen af træer på Tove Ditlevsens Plads også udnævnt som Ikoniske.

Ikoniske træer

Der er syv kriterier for ikoniske træer. Og bliver et træ indstillet og opfylder mindst fire af de syv kriterier, kan det udnævnes som ikonisk træ.

De syv kriterier er:

  1. Træet skal være et fuldt udvokset træ

  2. Der skal være et særligt lokalt tilhørsforhold

  3. Træet har en særlig arkitektonisk/rumlig værdi

  4. Træet har en særlig biologisk værdi

  5. Træet har en særlig aktiv betydning for det lokale mikroklima

  6. Træet giver særlige sanselige oplevelser

  7. Træet har en historisk betydning

Annonce

Mest læste

Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce