Annonce
Klumme

Henrik Engqvist, trommeslager i verdensklasse på Vesterbro

Henrik Engqvist på trommer. Foto: Carsten Weide

Klumme: Det er ikke kun Lars Ulrich fra Danmark i det amerikanske band Metallica, der er eminent på trommer. Vesterbro har sin egen vaskeægte danske stjerne på trommer. Ovenikøbet en af de både nationalt- og internationalt prisvindende.

I 2018 modtog Henrik Engqvist musikprisen som `Mest inspirerende trommeslager` i det amerikanske TV-program `Studio Jams`, med mere end 126 millioner seere på verdensplan.

Der var folk i branchen både fra Los Angeles, Nashville og New York, som havde holdt et vågent øre med den behagelige trommespillende jyde fra Aalborg. Som nu på næsten 10. år har fundet sig godt til rette på Vesterbro, elsker mangfoldigheden og synes, han på bedste måde har integreret sig ved at tage ejerskab på Vesterbro også kendt under navnet Little Jutland.


Vesterbro har sin egen vaskeægte danske stjerne på trommer

Githa Schultz


- København er ikke nødvendigvis det letteste sted at komme til som jyde, og man skal have ben i næsen for at klare sig i musikbranchen, siger Henrik, mens vi lytter til en af hans CD-udgivelser med titlen "Engqvisition".

Tatoveringer og jazz

Når man umiddelbart ser Henrik med alle tatoveringerne, kan man ikke lade være med at tænke: Rock, Heavy Metal. Og det var da også i et rockband, Henrik startede som trommeslager. Men han endte i jazzmusikken inspireret af blandt andet Miles Davis, Dexter Gordon og Oscar Peterson.


Når man umiddelbart ser Henrik med alle tatoveringerne, kan man ikke lade være med at tænke: Rock, Heavy Metal

Githa Schultz


Gennem årtier har Henrik udviklet sig til en habil jazzmusiker med et touch af lounge, blues og funk og har spillet med et hav af de ypperste indenfor de musikkategorier lige fra Manhattan NY, over Vega til Kajakbar og Los Angeles.

Yamaha trommer som sponsorat

Når man træder ind i Henriks lejlighed på Vesterbro, er det som at befinde sig på et hipt `loft` på Manhattan med masser af kunst på rå vægge og en flot række af farvestrålende trommer.

Ud over at Henriks musikpriser står hist og pist, og pryder også et digitalt trommesæt af mærket Yamaha DTX Digital. Yamaha har siden 2002 sponsoreret Henrik med trommer.


Henrik er en gudsbenådet trommeslager i årtier og kan få lydmagi selv ud af spisepinde til sushi

Githa Schultz


Succesen er ikke steget den talentfulde nordjyde til hovedet med sindig fornuft i årene. En super hyggelig lejlighed med udsigt til tog og spor ud af Grand Central Station, det amerikanske svar på Københavns Hovedbanegård.

Fra jysk tømrer til verdens trommer

Da Henrik i 1980erne havde færdiggjort den sikre uddannelse som tømrer i Ålborg, blev han inspireret af en trommekollega, der rejste til Hollywood for at studere trommespillets kunst. Og Henrik lod tømrer være tømrer i Ålborg og tog ligeledes flyet til englenes by.

Her uddannede han sig på `Musicians Institute Californien` og `Los Angeles Music Academy`, hvor han blev undervist af de allerypperste indenfor trommeverden blandt andet Dave Weckl (Chick Corea) Jeff Porcaro (TOTO) og Alex Acuña (Weather Report). Sidenhen har Henrik tourneret med Alex Acuña.


Han blev undervist af de allerypperste indenfor trommeverden blandt andet Dave Weckl (Chick Corea) Jeff Porcaro (TOTO) og Alex Acuña (Weather Report)

Githa Schultz


Under Corona-nedlukningen har Henrik undervist sine elever fra musikskolerne både på Vesterbro, men også andre steder i landet online på Zoom.

Indimellem tager Henrik til New York inviteret af DJBFA (Komponister og Sangskrivere) som har et refugium, man kan søge ophold i beliggende Chelsea på Manhattan. Det har så ikke været muligt at tage derover i forbindelse med corona.

Signatur stikker

Henrik har udgivet musik med Robben Ford, optrådt på La Fontaine og Krudttønden. Performet med musikere lige fra Finn Ziegler i Solvang, Californien til en B .B. King Tribute på Islands Brygge med blandt andet keyboardspilleren Poul Reimann og den kendte amerikanske sanger Chris Clermont som gæstestjerne. Clermont var fast musiker og sanger hos Barry White blandt mange andre.

Selvom Henrik er en gudsbenådet trommeslager i årtier og kan få lydmagi selv ud af spisepinde til sushi, glæder han sig til at få lavet sine signaturstikker formet hos Pellwood i England. Indtil da og verden igen åbner for trommer og musik, låner Henrik musikervennen Niclas Campagnols stikker fra samme firma.

Trommeslager Henrik Engqvist. Foto: Flemming Gernyx
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Nu kommer der vand i springvandet

Annonce