Annonce
Byliv

Hensynsfuld hundeejer: Debatten om hunde er trukket alt for skarpt op

Her ses Mette B. Jakobsens 4-årige golden retriever Luna på Litauens Plads. Foto: Mette B. Jakobsen
Efter flere artikler om de gener, hunde-efterladenskaber giver børn og voksne på Oehlenschlægersgades Skole ved Litauens Plads, appellerer en hundeejer nu om, at debatten om Vesterbros hunde bliver mere nuanceret og hundene får et rart sted, de kan løbe uden snor.

VesterbroLIV's dækning af de frustrationer, efterladte hundelorte på Litauens Plads og boldburet på Sønder Boulevard skaber har fået hundeejer Mette B. Jakobsen til at skrive til redaktionen.

- Der har været stort fokus på, at hunde og deres ejere ikke altid opfører sig særligt solidarisk i vores lokalsamfund. Både i forhold til boldburet på Sønder Boulevard, hvor der opleves hundelorte, og nu hvor der er fokus på Litauens Plads. Men jeg oplever, at der mangler fokus på hundeejernes vilkår og muligheder her i hovedstadens dejligste bydel, skriver hun.

Da vi taler med Mette B. Jakobsen, uddyber hun.

-Jeg synes, snakken om hundelorte er ensporet. Jeg er med på, det er irriterende at træde i en hundelort, det er det også for mig som hundeejer, der altid samler op efter min egen hund. Men jeg synes, det er ensporet, at der nu er sat to kæmpestore skilte op om, man kun må gå med sin hund i snor på Litauens Plads. Jeg synes, det er blevet trukket for hårdt op, siger hun.

Hun fremhæver Litauens Plads som et af de steder, hvor man kunne lade sin hund løbe uden snor på og i den forbindelse komme i snak med andre hundeejere på tværs af generationer og sociale skel.

Men Litauens Plads har jo aldrig været en hundegård?

- Nej, det er jeg godt med på. Jeg er også klar over, at det, der står på de to store skilte, sådan set bare er en forstørrelse af det, der står på pladsens lille ordensreglement. Men det har været en god plads, hvor det har fungeret. Det er jo ikke hundene, heller ikke dem uden snor på, der har generet skolen. Det er de efterlade hundeefterladenskaber, svarer Mette B. Jakobsen.

Annonce

Ikke rart at være

Der er to hundegårde i Saxoparken og på Otto Krabbes Plads, som ifølge Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning bliver flittigt brugt.

Det kan Mette B. Jakobsen dog ikke helt genkende.

Hun er bekendt med hundegården på Otto Krabbes Plads. Men hun mener ikke, den er meget bevendt, da den er lille, hullet og ikke et rart sted for hundeejere at opholde sig. Hun mener, der bør været et ordentligt aflukket hundelufterområde på Vesterbro.

- Og der skal folk selvfølgelig også samle op efter deres hunde, for ellers er der ikke til at holde ud at være. Men det er en del af hundenes trivsel at kunne gå frit og lege. Det er også noget med menneskets trivsel at kunne stå og snakke med de andre vesterbroere, imens hundene går fri, siger hun.


udendørs idræts- og gymnastik-områder, legepladser og havnebassinerne. De benyttes langt fra af alle københavnere, men medvirker til, at vi har en levende by, hvor der er noget til enhver lyst og behov. Den samme logik bør kunne bruges til en prioritering af et lille område på Vesterbro til hundene og deres ejere

Mette B. Jakobsen


Annonce

Hunde giver byen liv

Mette B. Jakobsen har selv en 4-årig golden retriever, der hedder Luna. Da vi spørger Mette B. Jacobsen, hvorfor hun har sådan en relativt stor og livlig hund inde i byen, falder hendes svar prompte:

- Da jeg fik den, boede jeg i hus. Men da jeg blev skilt og fik en lejlighed på Vesterbro, ville jeg selvfølgelig gerne have min hund med.

- Jeg forstår godt, at en hundegård ikke vil appellere til alle borgerne på Vesterbro og dermed kan virke ekskluderende. Men det samme kan vel siges om udendørs idræts- og gymnastik-områder, legepladser og havnebassinerne. De benyttes langt fra af alle københavnere, men medvirker til, at vi har en levende by, hvor der er noget til enhver lyst og behov. Den samme logik bør kunne bruges til en prioritering af et lille område på Vesterbro til hundene og deres ejere, sige hun.

Annonce

Mulighed på Sdr. Boulevard

At de to eksisterende hundeløbegårde ikke er alment anvendt blandt Vesterbros hundeejere, hvoraf en del faktisk slet ikke kender til dem, er ikke noget, kommunen har tænkt sig at gøre noget ved. Da vi spørger dem, om de for eksempel vil overveje en øget kommunikationsindsats om, hvor man kan lufte sin hun på Vesterbro, er deres svar.

- Vi har ingen aktuelle planer om at øge informationsindsatsen ud over den information, som er tilgængelig på kommunens hjemmeside.

I Vesterbro Lokaludvalg er der nedsat et udvalg, der skal se på, hvordan forholdene for hunde og mennesker kan gå op i en højere enhed. Men udvalget er endnu ikke færdig med en indstilling til løsning.

Dog er der noget, der tyder på, at et område på Sønder Boulevard, som flere hundeejere har påpeget kunne være et godt sted at lave et friløbsområde, kan komme i spil på et tidspunkt.

- Vi er i tæt dialog med en lille gruppe i Vesterbro Lokaludvalg om udvidelsesmuligheder på de eksisterende hundegårde og/eller én ny hundegård. Vi er i afdækningsfasen og har øje på et område på Søndre Boulevard som muligvis kan indrettes til hundegård, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce