Annonce
Hjælp til udsatte

Hjælp Gang i Gaden med at få drømmene til at gå i opfyldelse

Gang i Gaden håber,  at mange vil stemme på deres projekt, så de kan renovere køkkenet og gulvet. Her er det Ivan, Lennart og Søren, der nyder lidt solskin, da Vesterbroerne var så gode at hjælpe dem i mål med en ny markise. Arkivfoto: René Mølskov
Køkkenet er kun stort nok til én kok ad gangen og gulvene så slidte, at de er svære at gøre rene. Værestedet for socialt udsatte i Istedgade beder nu om Vesterbros stemmer til at blive et udvalgt projekt under Realdanias kampagne "underværker".

Uge efter uge mødes de mange brugere af Gang i Gaden til et måltid mad og socialt samværd. De fleste af dem har ingen familie, og for manges vedkommende er omgangskredsen alene de andre brugere af værestedet. Men rammerne for de omkring 100 faste brugere af tilbuddet er ved at trænge til en overhaling. Meget har de selv kunne lave under corona-nedlukningen, men en del kræver professionel hjælp.

- Vi har i fællesskabet hernede, brugere, frivillige og medarbejdere gerne ville opdatere vores lokaler. Derfor har vi under corona-lukningen både malet og lavet lidt forskellig istandsættelse. Men nu har vi brug for professionel hjælp til at komme i mål med de sidste ting, fortæller Aja Bierring Kristoffersen, der er daglig leder af Settlementets værested Gang i Gaden.

Det eneste, som Gang i Gaden efterspørger er, at alle dem, der har lyst til at bakke dem op går ind på Underværkers hjemmeside og stemmer på dem. Når de kommer op på 500 stemmer, bliver de taget med i betragtning som et projekt.

Annonce

Du kan stemme på dem her: https://undervaerker.dk/udforsk-projekter/2021/masser-af-hjerterum-stot-os-med-faellesrum


Hvis de bliver udtaget som projekt af Underværker, så er der tre ting, de drømmer om. Gulvene trænger til en udskiftning, for de er så slidte, at de er svære at holde rene.

- Gulvene er så slidte, at vi har svært ved at holde dem rene. Det gør også at stedet ser meget mere slidt og brugt ud, fortæller Aja Bierring Kristoffersen.

Derudover drømmer de om en plantevæg i fællesarealet, som både kan biddrage til indeklimaet og det generelle velvære.

- Plantevæggen er en drøm om at opdatere vores fællesstue. Der har vi plads til et stort langbord, hvor vi spiser frokost. Mange af dem, der kommer her er meget glade for planter og natur. Det giver dem en ro i en ellers kaotisk hverdag. Og så er der noget med indeklimaet, hvor vi håber, at en plantevæg kan hjælpe os med at forbedre det.

Det allervigtigste for brugerne af værestedet er dog køkkenet. Som det er lige nu, er der kun plads til en 'kok' ad gangen, når den daglige frokost til omkring 30 skal tilberedes.

- Vores nuværende køkken er 8 kvadratmeter stort og der laver vi hver dag varm mad til 30 mennesker. Der er rigtig mange, der kommer her, som er glade for at lave mad og derfor drømmer vi også om at lave mad sammen. Men som det er nu, kan vi kun være en i køkkenet ad gangen, fortæller Aya Bierring Kristoffersen og uddyber:

- Køkkenet er så vigtigt, fordi maden er det samlende fællesskab vi har. Mange har ikke så mange andre, de ses med. De har ingen familie. Fællesskabet her er deres nærmeste familie og måltidet er så vigtigt, fordi det giver et fast holdepunkt og et rum til at vender hinandens situation.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Mest læste

Annonce