Annonce
Vesterbro

Hjælp Gang i Gadens folk med skygge

Gang i Gaden håber, de kan få hjælp til at få en markise ud for deres værested i Istedgade. Foto: Jens Astrup
Foran Istedgade 114 står en rød bænk, hvor brugerne sidder og snakker. Men de er udsatte. For solen brager og koger. Og Corona-krisen gør også sit. Nu beder de om hjælp.
Annonce

De udsatte brugere i Gang i Gaden er nu også ekstra-udsat i solen. For Corona-reglerne presser brugerne ud af huset, hvor der er begrænsninger på, hvor mange og hvor tæt, de må være.

Derfor leder de nu med lys og lygte efter Vesterbroere, der kan hjælpe dem med at få en Markise op i Istedgade 114.

Enten ved at man som privatperson støtter deres crowdfunding og deler den. Eller ved at man som virksomhed gør det. Eller måske er man faglært og kan tilbyde hjælp til opsætning. Al hjælp bliver af brugerne taget imod med kyshånd, så de også i sommervarmen under corona-krisen kan bruge deres tilbud.

- Markisen har i virkeligheden været et ønske fra GiG'ernes side i lang tid. Der er mange af dem, der har brug for at komme udenfor og mødes i det fri. Måske på grund af den situation de er i lige nu. Så det er vigtigt for os, at få skabt et ekstra rum derude. Det er kun blevet ekstra-vigtigt på grund af Corona-situationen, siger Aja Bierring, der er daglig leder af Gang i Gaden.

Annonce

Plads til færre

Der må på grund af Corona-pandemien ikke længere være fuldt hus i Gang i Gaden. Det betyder også, at de risikerer at nogle af brugerne bliver nødt til at flytte sig udenfor.

- Vi prøver på den her måde at skabe flere pladser. Samtidig giver det mening at lave et udeareal med skygge og læ, fortæller Aja Bierring.

Hun forklarer, at de først åbnede mandag og endnu ikke havde været ude for at skulle sende nogen udenfor. Men hun ved, at pladsen kan blive udfordret, fordi værestedet i forvejen ikke er særlig stort. Derfor har de forsøgt at samle penge ind til en markise.

- Vi har forsøgt os med at lave en crowdfunding. Men helt ærligt, så går det ret sløvt.

Derfor håber hun, at der er masser af vesterbroere, der vil overdænge dem med kærlighed og både støtte og dele deres crowdfunding.

På Gang i Gadens egen facebook-side skriver de:

- Du kan støtte os med et valgfrit beløb - stort som småt, alt er godt - på mobilepay 15362 skriv MARKISE og din mailadresse. Vi giver kaffe og kage under markisen. TAK


Du kan støtte os med et valgfrit beløb - stort som småt, alt er godt - på mobilepay 15362 skriv MARKISE og din mailadresse. Vi giver kaffe og kage under markisen TAK

Gang i Gaden på facebook
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

Debat

Respekt for frontpersonalet

Annonce