Annonce
Spørg os

Hundeejere til kamp for mere plads: Vi føler os pressede

Addi Boch er en af de mange hundeejere på Vesterbro, der ikke føler, at rammerne er tilstrækkeligt gode. Foto: René Mølskov
Debatten om hunde og hundelorte i boldburet på Sønder Boulevard har fået mange hundeejere til at henvende sig og fortælle den samme historie. Der er ikke plads til hunde på Vesterbro.

Hver dag går Addi Boch en tur med sin hund. De kender de fleste områder på Vesterbro og Sønder Boulevard er et værdsat stykke med grønt.Annonce

Vi føler os pressede. Der er en dårlig stemning, og der er ikke plads til os.

Addi BochMen som så mange andre hundeejere oplever hun, at det er svært at give hundene en fornuftig hverdag og på samme tid undgå at komme i karambolage med andre vesterbroere.

- Jeg oplever, at det er lidt trangt for os hundeejere. Der findes ikke rigtig nogen steder, hvor hundene kan lege. Det har de brug for, hvis de skal være nogenlunde normale i hovedet. De bliver sure og frustrerede, hvis de ikke har mulighed for at lege sammen. Og det er faktisk ikke rigtig mulighed for, fortæller hun.

Mange hundeejere

Hun er langt fra alene. En lang række hundeejere fortæller til Vesterbro Bladet, hvordan mulighederne for at lufte hund er alt for begrænsede.

- Jeg har set mange hundeejere lufte deres hunde i boldburet. Det er selvfølgelig ikke ok. En løsning kunne være at bygge et nyt stort bur på Sdr. Boulevard til hundene som kan luftes og slippes løs i buret. Det ville være smart med asfalt så hundelorten er nem at få op med posen, skriver Katja Nørgaard og tilføjer i en mail at en løsning både vil gøre mange hundeejere og hunde glade, mens det vil sikre, at børnene har deres boldbure i fred fra hunde.

Det samme mener Stine Elnif Nielsen. Hun fortæller, at hun ofte oplever at både løbegården ved Otto Krabbes Plads ved Skydebanehaven og løbegården i Matthæusgade ved Saxoparken står tomme, mens der ved siden af de tomme løbegårde er løse hunde. Hvilket hun slet ikke mener er holdbart og desuden ubehageligt for alle dem, der er utrygge ved løse hunde.Det er utrolig ærgerligt at der på Vesterbro, en bydel der boltrer sig med at være mangfoldig, ikke er plads til hundeejere.

Stine Elnif Nielsen- Det er utrolig ærgerligt at der på Vesterbro, en bydel der boltrer sig med at være mangfoldig, ikke er plads til hundeejere. To bittesmå løbegårde (som altid står tomme) kunne det blive til, hvilket resulterer i mange løse hunde på pladserne og Boulevarden - og boldburene. Hvorfor ikke nedrive de to, og lave én stor, spørger hun.

For en anden læser, Stine Morsing er det også frustrerende med manglen på luftemuligheder.

- Jeg har selv hund, men lufter aldrig i burene, skriver hun, men tilføjer:

- Der mangler der virkelig en hundegård på Sønder Boulevard eller i nærheden. Der er så mange hunde og vi mangler det virkeligt.

Annonce

Vi føler os pressede

Addi Boch har været hundeejer i lang tid og har de seneste 40 år boet på Vesterbro. Og selv om hun mener, at hundeejerne er blevet bedre til at rydde op efter sig, er harmonien stadig ikke helt på plads.

Addi Boch er en af de mange hundeejere på Vesterbro, der ikke føler, at rammerne er tilstrækkeligt gode. Foto: René MølskovJeg har boet her i 40 år, og førhen var det ét stort hundelokum. Det er heldigvis blevet bedre og langt de fleste samler op efter sig.

Addi Boch, hundeejer- Vi føler os pressede. Der er en dårlig stemning, og der er ikke plads til os. Så går vi nogle gange ind i et af de der bure for at lade to hunde lege sammen, som har mødt hinanden. Men det duer jo ikke, siger hun og forklarer, hovrdan hun oplever, at noget dog er vendt til det bedre:

- Det jo helt klart, at man er en tumpe, hvis man ikke samler op efter sin hund. Jeg kunne aldrig drømme om ikke at samle hundelort op efter min hund. Det er jo med til at ødelægge det for alle. Når det er sagt, så har jeg boet her i 40 år, og førhen var det ét stort hundelokum. Det er heldigvis blevet bedre og langt de fleste samler op efter sig. Men alle hundeejere skal være opmærksomme på, at sige til, hvis de ser nogen, der 'glemmer' det, siger hun.

Hun har selv brugt alle steder, hvor hunde kan luftes. Og håber, at opmærksomheden på problemerne kan resultere i et nyt, godt sted til hundeluftning.

- Det kunne være i den ene ende af Sønder Boulevard. For eksempel ved Skelbækgade, hvor ingen alligevel bruger det stykke, der ender brat med en mur, hvor man hverken kan komme op eller ned, som ingen bruger. Eller en del af Enghaveparken. Vi vil jo dybest set alle sammen gerne opføre os samfundsmæssigt acceptabelt, men det er svært, at vi ingen steder har at lukke hundene fri, siger hun.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiet efterlyser 33-årig mand efter fængselsflugt

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Vesterbro

Erstatter Gasværksvejens Skole: Ny skole klar til skolestart 2024

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Mest læste

Seneste nyt

Annonce