Annonce
Saxogade-tema

I Saxogade lancerer de Tillidsbixen: Find selv varerne og læg betalingen inden du går

Stine Lacoul har skabt 'Tillidsbixen', hvor man i Grønne Kræfter i Saxogade kan komme forbi og købe planter selv når der ikke står nogen i butikken. Det betyder at gartnerne kan være på gader og stræder for at gøre Vesterbro et bedre og grønnere sted, mens du stadig kan købe nyt grønt. Der betales med mobilepay. Foto: René Mølskov
Grønne Kræfter lancerer 'Tillidsbixen', hvor du kan handle planter og blomster direkte fra gaden - selv når der ikke er nogen i butikken. Konceptet er tillidsbaseret handel: Hvis du finder noget du godt kan lide, overfører du penge via Mobile Pay.
Annonce

To fine lilla blomster pryder klatreplanten foran Grønne Kræfter i Saxogade. De begyndte for et par dage siden med en grøn farve og denne morgen står den for første gang i en smuk lilla farve og byder velkommen.

Det samme gør Stine Lacoul, der er projektleder i Grønne Kræfter og står bag ideen om et nyt koncept her i Saxogades socialøkonomiske virksomhed for 'urban gardening'. Som alle Settlementets virksomheder i Saxogade har de et socialøkonomisk udgangspunkt og de arbejder med at opkvalificere og beskæftige folk på kanten af arbejdsmarkedet. På den måde bliver Vesterbro grønnere og mere bæredygtig, mens der også kommer nye arbejdspladser til.

Men for mange af praktikanterne og de ansatte i Grønne Kræfter giver meget mere mening at være på gaderne og gøre byen grønnere, end at stå i butikken og vente på kunder. Derfor har Stine Lacoul plantet ideen om 'Tillidsbixen'.

I 'Tillidsbixen'kan man handle, selvom der ikke står nogen i butikken. Du tager, hvad du skal bruge og betaler for det med mobilepay. Foto: René Mølskov

- Vi kan jo ikke holde biksen åben, mens vi er ude og lave gartnerarbejde. Så nu prøver vi med Tillidsbixen, siger hun og forklarer om den ekspedientløse butik i Saxogade:

- Det bliver planter, jord, gødning og ompotning. Det bliver meget basalt, og ikke som en stor plantebutiks-kæde, hvor du kan købe vaser og alt muligt.

Samtidig bliver der arbejdet på en dør, som kan lukke baglokalet af, så hele butikken kan stå åben for selvbetjening.

Du kan selv ompotte dine planter for blot 30 kroner ved omplantningsstationen. Foto: René Mølskov

Inde i butikken har de opstillet en lille omplantningsstation, hvor man kan komme ned med sin egen plante og ompotte den, man kan tage lidt jord og hvad man ellers mangler for 30 kroner. Og selv betale med Mobile Pay. Det er konceptet i Tillidsbixen.

- Jeg håber virkelig, at det giver folk et ejerskab. Så Tillidsbixen bliver sådan et sted, man har lyst til at gå ned og potte sine planter om, mødes med sin nabo og snakke planter. Og måske fortsætte over på Café Sonja og snakke videre der. På den måde håber jeg, at det kan et mer-fællesskab, siger Stine Lacoul.


Jeg håber virkelig, at det giver folk et ejerskab. Så Tillidsbixen bliver sådan et sted, man har lyst til at gå ned og potte sine planter om, mødes med sin nabo og snakke planter. Og måske fortsætte over på Café Sonja og snakke videre der. På den måde håber jeg, at det kan et mer-fællesskab

Stine Lacoul, projektleder i Grønne Kræfter.


FOKUS PÅ SAXOGADE:

Vi sætter fokus på den socialøkonomiske handelsgade, der danner grobund for nye fællesskaber.

I 'Tillidsbixen' kan man først og fremmest købe planter og potter. Men Grønne Kræfter sælger også andre varer. Foto: René Mølskov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En rigtig dansk familie kom til byen

Vesterbro

Kamp om pladserne i Vesterbro Sogn

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

112

Vendte ryggen til - så var cyklen væk

Byvandring

Byvandring med Onkel Danny-kender

Annonce