Annonce
Ny IKEA

Ikea skrumper byggeplanerne på Vesterbro

Den kommnede IKEA mellem Dybbølsbro Station og Fisketorvet ,som den nu ser ud på planerne. Det hvide byggeri til venstre for IKEA leder varehusgiganten efter en samarbejdspartner til. Illustration: Tegnestuen Dorte Mandrup
IKEA har længe været undervejs med et nyt varehus ved Dybbølsbro. Det bliver meget mindre, end det oprindelige var planen. Ifølge Ikea er der tale om et mere moderne varehus, der er tilpasset københavnerne.

Da Ikea for snart fem år siden annoncerede, at de ville flytte ind med et varehus midt i København nær Dybbølsbro på Kalvebod Brygge, der var det med et annonceret omfang på hele 37.000 kvadratmeter.

I marts 2016 annoncerede IKEA, at de ønskede at bygge et varehus på 37.000 kvadratmeter og lokalplanen viste dengang, at det også var en plan at opføre 500 ungdomsboliger og et hotel.

Det skulle altsammen have stået færdigt i 2019, men lod vente på sig. Nu har planerne i mellemtiden ændret sig, og i 2023 er der udsigt til, at IKEA står med et nyt og færdigt varehus midt i København på Vesterbro.

Annonce
Dybbølsbro. Foto: René Mølskov

IKEA oplyser via mail til Vesterbro Bladet, at de gennem længere tid har "arbejdet med at redefinere byggeplanerne, så varehuset tilgodeser fremtidens forbrugsmønstre."

At byggeriet i stedet for 37.000 kvadratmeter rummer 19.000 kvadratmeter mener IKEA ikke betyder, at ambitionerne er mindre.

- IKEA København er en nytænkning af vores varehus-koncept, hvor lagret fylder en langt mindre del af varehuset. Hvor kunderne før er kørt i bil ud af byen til varehuset, selv har hentet møblerne på lagret og fragtet møblerne med hjem, skaber vi nu et varehus, hvor alt der kan transporteres hjem i vores blå IKEA poser er på hylderne, mens større møbler bestilles og leveres direkte hjem til kunderne, siger Anders Lyhne Nordtorp, ekspansionschef i IKEA Danmark i en pressemeddelelse om de nye planer og fortsætter:

- Samtidig skal varehuset øge tilgængeligheden for de mange mennesker – for gående, cyklister og københavnerne, der kommer med tog, bus og metro.

Foto: René Mølskov

Vest for den nye IKEA bliver den fremtidige fjernbusterminal placeret og her kommer perronerne til at grænse op til fortovet langs Carsten Niebuhrs Gade og danne et sammenhængende byrum.

I lokalplanforslaget skriver forvaltningen, at varehusets facade langs vejen derfor er åbnet op, og der plantes gadetræer og åbnes mulighed for at etablere café med udeservering i kantzonen.

Lokalplanen lægger desuden op til, at der etableres et rekreativt grønt område på taget af den nye IKEA. Desuden kommer der det grønne parkstrøg, der skal binde bydelen sammen fra Bernstorffsgade ved Hovedbanegården til Otto Busses Vej.


Vi er glade for, at kunne opføre et varehus på københavnernes præmisser, som bliver en levende og aktiv del af byens liv, hvor der også er plads til borgere, der ikke nødvendigvis skal handle møbler.

Anders Lyhne Nordtorp, ekspansionschef i IKEA Danmark


- Vi er glade for, at kunne opføre et varehus på københavnernes præmisser, som bliver en levende og aktiv del af byens liv, hvor der også er plads til borgere, der ikke nødvendigvis skal handle møbler, siger Anders Lyhne Nordtorp.

De resterende 16.500 m2, som IKEA råder over, er der ingen aktuelle byggeplaner for oplyser Anders Lyhne Nordtorp og tilføjer at det er IKEAs ønske at finde en partner, som kan skabe værdi og sammenhæng i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
IKEA

Næsager: IKEA vandt og København tabte

Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce