Annonce
Vesterbro

International klubstjerne: Jeg vil ud på de små steder på Vesterbro og synge lige ind i ansigtet på folk

Tomas Høffding fra bandet Whomadewho har lavet sit første solo-album, der stikker i den helt modsatte grøft. Det er på dansk, og så er det et album, der kalder på følelser og eftertænksomhed. Foto: BYRD / Rasmus Flindt Pedersen
Tomas Høffding er et verdenskendt ansigt gennem sit band Whomadewho, som spiller på kæmpe scener over hele verden. Alligevel drømte han om at prøve noget andet. Så nu skriver han sange på dansk.

Tomas Høffding er den ene tredjedel af bandet Whomadewho. Derfor er han er vant til de store internationale scener og til at blive fløjet på tværs af atlanterhavet for at spille koncerter.

- Whomadewho er abstrakt og dansegulvsorienteret. Vi rejser rundt i verden, vi flyver på tværs af atlanterhavet for at give koncerter til unge mennesker, der danser til vores klubmusik. Man kan leve af det. Og det er lykkedes for os. I dag har vi har fans i hele verden, siger Tomas Høffding om den succes, der de sidste 15 år har været hans levebrød og passion.

Voksen musik fra en voksen mand

Han er sanger og bassist i Whomadewho og det er efterhånden 25 år siden, han som ung mand forlod sin fødeby Roskilde og flyttede til Vesterbro. De sidste 15 har Whomadewho fyldt rigtig meget i hans liv. Men der er også andre musikalske vibrationer, der rør sig i hans krop. Noget i ham har længe trukket i en anden retning. Faktisk i den modsatte retning. Og uden at forsage Whomadewho, har Tomas Høffding fundet ud af, at han også skal noget andet.

- Jeg er jo en voksen mand. Og det er privilegie, at jeg kan lave noget musik, der rammer de unge mennesker. Men jeg vil rigtig gerne lave musik fra mit sted i livet. Noget voksenmusik. Uden at det lyder gammelt, så jeg vil gerne gøre nysgerrigt, nyskabende med international og nutidig lyd, siger han.


Det er på den måde noget fuldstændig andet end Whomadewho, som er vildt, moderne, internationalt, klubbet og snobbet og elitært. Det her er i den anden boldgade. Det er musik jeg vil tage med ud på ud til folk. Jeg vil ud på de små steder på Vesterbro og synge lige ind i ansigtet på folk

Tomas Høffding, musiker


Det er der nu kommet albummet 'Ild, Drømme, Frihed og Fred' ud af. Albummet ligger lydmæssigt langt fra det Whomadewho turnerer verden rundt med. Det er i stedet en blanding af det han selv kalder 'varm dagligstueelektronika med sange indeni tilsat masser af akustiske elementer.

Annonce

Udyrket land

- Det har været en kæmpe motor for mig, at jeg kan mærke, det rammer nogen. Det er på den måde noget fuldstændig andet end Whomadewho, som er vildt, moderne, internationalt, klubbet og snobbet og elitært. Det her er i den anden boldgade. Det er musik jeg vil tage med ud på ud til folk. Jeg vil ud på de små steder på Vesterbro og synge lige ind i ansigtet på folk.

Tomas Høffdings nye album er dansksproget og det viste sig at det danske sprog, som han tidligere havde afskrevet som begrænsende, åbnede nogle andre døre.

Tomas Høffding har boet på Vesterbro i 25 år og har en oplevelse af, at bydelen er vokset sammen med ham. Foto: BYRD / Rasmus Flindt Pedersen

- Det begyndte jo egentligt ved det kreative. Jeg skulle prøve noget nyt. Og jeg vidste, at jeg skulle prøve at skrive på dansk. På samme måde, som man prøver en ny guitar. Men så var det ligesom en lavine, der begyndte at rulle. Jeg har jo været sanskriver i mange år, men jeg har aldrig skrevet på dansk. Jeg kom til et udyrket land og det føltes pludselig, som da jeg lavede min allerførste plade. Jeg blev helt væltet af alt det jeg gerne ville skrive, fortæller han.

Annonce

Store krav til succes

På den ene side har det aldrig været planen, at hans soloplade skulle stikke af i en succesraket som Whomadewho. Men på den anden side måtte det heller ikke blive et flop.

- Det kan godt være, at jeg træder nogen over tæerne med det her. Og måske er det bare mig. Men for mig i hvert fald; der er det okay at være 20 år og tro man er verdens bedste sangskriver uden at der sker noget. Uden at det bliver til noget. Men det kan man bare ikke som voksen mand. Derfor var jeg også skidenervøs for, hvordan den ville blive modtaget. Men det er gået lige som det skulle. Den har været på morgen-tv, har fået gode anmeldelser (blandt andet 5 stjerner i Gaffa, red.) og alt det der. Men der er intet, der bekræfter en, som et udsolgt spillested.

Derfor var det også enormt bekræftende, da meldingen fra Hotel Cecil lød på, at det ligner, at der bliver udsolgt koncert til efteråret. Men det er stadig muligt at købe biletter her:


Nummeret "Månesyg" er desuden lige nu i rotation på Danmarks Radio.

Annonce

Vokset med Vesterbro

Da Tomas Høffding flyttede til Vesterbro i 1990'erne gjorde han det omkring samme tid som gymnasievennerne fra Roskilde. Og de bor der alle endnu. Tomas Høffding bor med børn, kone og kanin i Arkonagade og selv om bydelen ifølge ham har mistet lidt af den magi, den havde da han flyttede dertil som 20-årig passer den stadig til ham.

- På en eller anden måde føles det som om, man bare er vokset med sin bydel. Nu er jeg i 40’erne, og alle andre på Vesterbro er også i 40’erne. Alt er økologisk, og alle kører rundt med deres Christiania-cykler og deres fuldskæg. Det er meget syret, siger Tomas Høffding. Foto: BYRD / Rasmus Flindt Pedersen

- Det føltes jo som om, der ingen børn var dengang. Og på en eller anden måde føles det som om, man bare er vokset med sin bydel. Nu er jeg i 40’erne, og alle andre på Vesterbro er også i 40’erne. Alt er økologisk, og alle kører rundt med deres Christiania-cykler og deres fuldskæg. Det er meget syret.

Den netop offentliggjorte koncert på Hotel Cecil til efteråret kenne godt gå hen og blive udsolgt - se om der er flere billetter her:

https://hotelcecil.dk/arrangementer/tomas-hoffding/

Og find hans album Ild, Drømme, Frihed og Fred på alle de store musiktjenester her:


Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Mest læste

Annonce