Annonce
Vesterbro Julehjælp

Julehjælp: Behovet er større end nogensinde før

Der bliver altid julehygget i Gang i Gaden, hvor der også hvert år bliver delt julehjælp ud. Der er ikke julepakker tli alle brugerne, men de finder altid ud af at dele det med hinanden, så alle får mulighed for at holde jul. Arkivfoto: René Mølskov
Det er NU du skal ud og købe årets Vesterbro Julekalender. Et hårdt corona-år får de organisationer, der står for at uddele julehjælpen til udsatte, til at forvente et større behov end nogensinde før. Salget af Vesterbro Julekalender afgør, hvor mange, der kan få julehjælp.
Annonce

fra Settlementets Rådgivning fortæller, at behovet for julehjælp i år formentlig bliver større end nogensinde før. Mange af de udsatte er også ramt hårdt grund af corona-restriktionerne, og alt for mange har ikke råd til at holde jul.

- Julehjælpen har en kæmpe betydning for de folk, der kommer hernede. Det betyder, at de kan give sig selv og deres nærmeste omgangskreds en jul, der indeholder de gode ting, som vi andre tager for givet, siger Aja Bierring Kristoffersen, der er daglig leder af Settlementets værested Gang Gaden.

Foreningen Vesterbro Julehjælp blev skabt for netop at sikre de mest udsatte vesterbroere også kan fejre jul. I år bliver julehjælpen finansieret af salget af Vesterbro Julekalender og du kan købe den i en lang række butikker på Vesterbro allerede nu.

Annonce

En særlig situation

- Vi håber, at det kommer til at gå godt med salget af julekalendre. Det er helt vildt flot, at Vesterbro på den måde stimler sammen og giver et tilskud til, at de udsatte også kan fejre jul, siger Aja Bierring Kristoffersen og fortæller, at der altid opstår en helt særlig situation, når julepakkerne bliver delt ud:

- Desværre kan alle ikke få en julepose. Det er der ikke nok til. Til gengæld, opstår der i den situation altid noget ret fint blandt brugerne hernede. De er virkelig gode til at dele det. Nogle slår sig måske sammen og holder julen sammen og deler en pose. Andre, der måske bor på gaden, har ikke så meget brug for en juleand, men så bytter de den for noget andet fra julepakken. Det er ret smukt, siger hun.

Men det er ikke kun Gang i Gaden, der uddeler julehjælpen. Og flere oplever, at behovet i år bliver større end tidligere år.

- Der er et enormt behov og en enorm efterspørgsel på julepakkerne. Vi har aldrig oplevet andet, end at behovet er steget, og i forventer vi, at der på grund af coronaen bliver endnu større behov, siger Eva Tetzlaff, rådgivningschef og leder af Rådgivningen og Gang i Gaden under Settlementet.

Annonce

For børnenes skyld

Hun fortæller, at det er helt afgørnde for mange familier, at de får den nødvendige hjælp.

- Det lyder måske mærkeligt for nogen i 2020, men alternativet til en julepakke er for nogle familier, at der simpelthen ikke kommer julemad på bordet. Der vil ikke være flæskesteg eller andesteg, juleguf og slik til børnene. Det ville der ikke være, siger hun og fortsætter:


Det betød, hun ikke skulle nøjes med at sætte risengrød på bordet juleaften. Der er altså nogle familier, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til de ting. Og det betyder jo, at det også rammer børnene. De får jo nogle helt andre børneliv end andre børn får.

Eva Tetzlaff, Settlementet


- En mor fortalte mig sidste år, at det betød, hun ikke skulle nøjes med at sætte risengrød på bordet juleaften. Der er altså nogle familier, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til de ting. Og det betyder jo, at det også rammer børnene. De får jo nogle helt andre børneliv end andre børn får. Jeg ved fra nogle af de mødre og fædre, at de kun drømmer om at give deres børn et godt børneliv. Og at de kan give dem en almindelig jul, det betyder rigtig meget.

Du kan støtte julehjælpen ved at købe årets Vesterbro Julekalender, der er til salg i en lang række butikker på Vesterbro. Se mere på Vesterbroliv.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vesterbro har ikke brug for en stormoske

Annonce