Annonce
Gang i Gaden

Kæmp sejr: Gang i Gaden fik sin markise - og gav kagemand

Gang i Gaden har fået en markise. Ivan og Søren sidder i skyggen, mens Settlementets forstander får en snak med Lennart. Foto: René Mølskov
De er efterhånden kendt på Vesterbro for at slå et slag for de udsatte grupper i samfundet: Og nu har brugerne af værestedet Gang i Gaden med støtte fra Vesterbro (og Bornholm) fået en tiltrængt markise op.
Annonce

Der var masser af kagemand og kaffe foran Istedgade 114 i dag. Det var brugerne der bød på kaffe og kage. De ville gerne takke de mange, der har støttet dem fra nær og fjern. Med store og mindre beløb.


Jeg fik lige at vide, at der blandt andet er en fra Bornholm, der har støttet os med 1000 kroner. Det synes jeg altså er sejt nok.

Lennart, Gang i Gaden


- Jeg fik lige at vide, at der blandt andet er en fra Bornholm, der har støttet os med 1000 kroner. Det synes jeg altså er sejt nok. At man støtter os helt fra Bornholm, siger Lennart, der også har et bud på, hvorfor værestedet Gang i Gaden er blevet kendt - også uden for Vesterbro:

- De har måske set vores valgkamp, som vi kørte sidste år. Vi kom jo før alle politikerne og lavede som et af de få væresteder i landet, vores egen valgkamp. Jeg tror, at det, vi gjorde, smittede af på andre væresteder rundt om i landet, og satte fokus på, at man skal behandle folk anstændigt, siger Lennart.

"Jeg fik lige at vide, at der blandt andet er en fra Bornholm, der har støttet os med 1000 kroner. Det synes jeg altså er sejt nok," siger Lennart. Foto: René Mølskov

På bænken i markisens skygge sidder Søren og Ivan. Solen er skarp, men de har slået markisen ud. Og det hjælper.

- Det betyder jo sindsygt meget, at folk tænker på os hernede. Det er et sted, hvor der kommer mange forskellige mennesker. Også nogen, der har fået folkepension. Som Ivan der. Det er et vigtigt sted, og det ville være meget skidt for hele Vesterbro, hvis stedet ikke var her, siger Søren.

Ivan tænder endnu en smøg under kasketten og bakker Søren op:

- Det betyder jo, at vi kan være mere ude. Og vi kan stå ude og ryge, uden at vi står i regnvejr. Det er altså fedt. Og så se den lige, med vores logo på. Men ellers ligner vores markise også de andre på vejen. Det er sgu alletiders. Gud ske lov for alle dem, der har støttet os. Det er fantastisk, siger Ivan.

Ivan er en af de faste brugere af GIG, som glæder sig over, at en god smøg kan nydes i skygge og læ fra regnen. I baggrunden nyder Lennart og Søren skyggen. Foto: René Mølskov

Mange donorer valgte at forblive anonyme - eller holdt sig måske væk på grund af de nuværende corona-restriktioner. Men takken rungede alligevel gennem Istedgade, hvor Gang i Gadens folk igen formåede at organisere sig og som resultat mærkede den store folkelige opbakning, de nyder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Annonce
Forsiden netop nu
112

Snuppet med 274 gram hash på Enghave Plads

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Annonce