Annonce
Vesterbro

Københavns Kommune får første kønsneutrale toilet

Københavns Kommune har nu fået sine første kønsneutrale toiletter med placering under Rådhuspladsen. Foto: Jakob Kjærgaard Brun
Med sit første kønsneutrale toilet sender Københavns Kommune et vigtigt signal, lyder det fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).
Annonce

Uddannelsesinstitutionen CBS har allerede haft kønsneutrale toiletter i to år, og sidenhen har blandt andre biografen BIG BIO i Nordhavn og K.B. Hallen på Frederiksberg fulgt trop.

Nu er turen så kommet til Københavns Kommune, der netop har åbnet sit første nyopførte, kønsneutrale toilet under Rådhuspladsen. Det fortæller teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse, hvor hun samtidig glæder sig over det signal, Københavns Kommune sender med toilettet.

- Alle skal kunne komme på toilettet i København, og det er vigtigt, at vi sender et klart signal om, at man er velkommen, uanset hvordan man identificerer sig, og jeg vil fortsat have fokus på at indrette en by, hvor alle kan føle sig trygge og velkomne, siger hun.

På indgangen til toilettet og i gadeplan vil besøgende blive mødt af et skilt, hvor der står ’Toilet for alle’ og ’All genders’. Når man så går ind af døren, bliver man mødt af toiletter uden de sædvanlige kønssymboler på, hvormed kommunen lægger op til, at alle uanset køn kan besøge toiletterne.

Annonce

Har inddraget LGBT-grupper

Københavns Kommune har inddraget Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner – LGBT+ i udformningen af det nye kønsinkluderende logo, og her vækker kommunens initiativ glæde.


Det offentlige rum skal være et trygt rum for alle – også for dem der hverken identificerer sig som mand eller kvinde, og som derfor står i et dilemma, hver eneste gang de skal benytte et kønsopdelt toilet.

Susanne Branner Jespersen, sekretariatschef for LGBT+ Danmark


- Det offentlige rum skal være et trygt rum for alle – også for dem der hverken identificerer sig som mand eller kvinde, og som derfor står i et dilemma, hver eneste gang de skal benytte et kønsopdelt toilet. I LGBT+ Danmark sætter vi derfor stor pris på Københavns Kommunes initiativ om kønsneutrale toiletter og ikke mindst på, at vi er blevet inddraget i processen. Vi håber, det er en fremgangsmåde, som vil fortsætte og sprede sig til andre kommuner, siger Susanne Branner Jespersen, der er sekretariatschef for LGBT+ Danmark.

Der er i første omgang tale om et forsøg, hvor man tester, om københavnere og turister kan afkode, at der er tale om et skilt til et toilet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Vesterbro

Mød Thorup og Raug til festival

Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Annonce