Annonce
Vesterbro

Kampen om det gamle Bymuseum: De vil skabe Musikhuset København

Björn Ross fra Styregruppen sammen med Michala Petri og Lovisa Vikenadler fra projektets rådgivende panel. - Foto: René Mølskov

En styregruppe med stor opbakning i det musikalske miljø ønsker at omskabe Vesterbrogade 59, der tidligere husede Københavns Bymuseum til et levende hus for musik..

Siden november har en styregruppe med en voksende tilslutning arbejdet på et koncept for Vesterbrogade 59, der tidligere husede Københavns Bymuseum.

Guppen, der har rødder i det akustiske musikalske miljø arbejder på at skabe ’Musikhuset København’. Et hus, der skal samle byen om musik.

LÆS OGSÅ: Vesterbro Sogn vil overtage det gamle bymuseum

Annonce

»Vores ønske er at skabe et hus, der både er et lokalt kulturhus på Vesterbro og et københavnsk kulturhus for hele byen med gæster og publikum fra hele verden,« fortæller Björn Ross, der er daglig leder af Koncertkirken på Nørrebro og en del af styregruppen bag ideen om Musikhuset København.

»Jeg var med til at begynde det tilbage i november og det er gået meget stærkt siden,« siger han og fortsætter:

»Vores drøm er at få så mange aktører som muligt med ind og samlet det ét sted. Så man opnår den størst mulige synergi-effekt mellem store aktører, små aktører og også aktører, der ikke er direkte musikalske. Der kan være samarbejde med for eksempel er ensembler, nodeproduktions-virksomheder, festivaler som Golden Days og der er mange mange muligheder.«

LÆS OGSÅ: Der er flere om budet

Han mener, at bygningen er fantastisk til et musikhus på grund af både placeringen, akustikken, er det at huset er så stort og rummeligt, at der er mulighed for at lave mange andre aktiviteter.

»Det er et meget vigtigt aspekt, at det er et åbent hus, hvor der er adgang til offentligheden hver dag. Det er hele formålet med huset. Vi taler om musikinformation, udstillinger, møder med kunstnere, foredrag eller andre kunstarter, der lever i forlængelse af akustisk musik; dans, musikteater og skoleprojekter med et pædagogisk mål.«

Michala Petri bakker op

Til fremvisningen af musikhuset mødte også et internationalt kendt ansigt op. Michala Petri, der er en af nutidens største blokfløjte-virtuoser var med i det øjeblik, hun hørte om projektet.

»Ideen fængede hos mig med det samme. Jeg var ikke med til at begynde med, men skrev og støttede det med det samme, jeg hørte om det,« siger hun og fortæller hvorfor hun ser det så oplagt til musikken.

LÆS OGSÅ: Et salg af det gamle bymuseum nærmer sig

»Efter flere end 5000 koncerter i næsten lige så mange koncertsale har jeg stor erfaring med akustik. Og der er noget helt unikt ved rummet her, der kan gavne både musikken og det publikum, der lytter,« siger hun.

At akustikken er ganske fantastisk kan betyde meget for Vesterbro og København, hvis man laver et musikhus i bygningen, mener hun.

»Det trækker i musikerne, også internationalt, for at komme og spille et sted som her. Så dels vil det være godt for musikken, da akustikken er ganske fantastisk. men det vil også være godt for byen. Alle, der går forbi, vil blive mindet om, at der er noget herind, der skaber samvær og fællesskab. Så det vil påvirke hele området på Vesterbro positivt,« siger hun og fortsætter:

»Musik i al sin essens er at give og at dele. Derfor vil det være fantastisk at have et hus her, hvor der går noget ud til bydelen.«

Annonce

Ønsker Kommunen med

Bygningen Vesterbrogade 59 er lige nu til salg. Det er Københavns Kommune, der ejer den og her er den politiske beslutning, at man vil sælge bygningen.

Men udgangspunktet for styregruppen har fra starten været, at man håber på kommunal opbakning til projektet. For eksempel ved at afsætte nogle af midlerne fra overskudet fra sidste års budget, som skal fordeles til marts.

»Projektet er så godt, at vi håber på stor opbakning,« siger Björn Ross.

Tidligere har blandt andet Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde har tidligere til Kulturmonitor.dk, kaldt projektet om Musikhuset København i lokalerne ’En klar mulighed’.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Mest læste

Annonce