Annonce
Uddannelse

Leder i corona-ramt daginstitution: Utroligt, vi ikke er blevet ramt før

Legepladsen på Børnebyen ved Glyptoteket er mere stille, end den plejer, da børn og voksne skal kunne fremvise to negative corona-tests, før de igen må møde i børnehaven. Foto: Københavns Kommune / Børnebyen ved Glyptoteket
At kun én medarbejder i den integrerede daginstitution Rudolf er blevet ramt af den stærkt smitsomme britiske corona-variant B117, betragter klyngeleder Anne Jensen som 'utroligt flot'.

Der gik et gys igennem mange småbørnsfamilier på Vesterbro og i indre by i mandags, da det forlød, at der var konstateret smitte med den frygtede britiske corona-variant B117 i den integrerede daginstitution Rudolf.

Straks smitten med B117 blev meldt ind til Børnebyen ved Glyptoteket, som Rudolf er en del af, blev mere end 50 børn og 15 voksne sendt hjem for at blive testet.

Anne Jensen er klyngeleder for Børnebyen ved Glyptoteket, der i alt består af to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper. Og selvom hun begræder, at en af de ansatte er blevet ramt af den britiske corona-variant, betragter hun det som en sejr, at det er lykkedes at holde Børnebyen ved Glyptoteket vel kørende gennem Corona-pandemien.

- Jeg er så sindssygt stolt af mine medarbejdere. Selvom de selvfølgelig både bliver tilbudt masker og visirer, ved alle, der har med små børn at gøre, at man ikke kan passe dem uden at komme meget tæt på. Der er simpelthen grænser for, hvor megen afstand det er muligt at holde. Alligevel er det lykkedes os at holde smitten fra døren og pasningen kørende, siger Anne Jensen.


Der er simpelthen grænser for, hvor megen afstand det er muligt at holde. Alligevel er det lykkedes os at holde smitten fra døren og pasningen kørende

Anne Jensen, klyngeleder Børnebyen ved Glyptoteket


Annonce

Kun en enkelt konstateret smittet

Alle prøvesvar er endnu ikke kommet, men foreløbig er der ikke andre i klyngen, der er konstateret smittet med B117 i Børnebyen ved Glyptoteket.

- Det er næsten helt utroligt, hvis det kun er en medarbejder, vi ikke ved hvor er blevet smittet, som er ramt. Vi skal simpelthen give high five til medarbejderne. De har stået i institutionerne hver morgen og taget imod de små, selvom ansatte institutionerne ikke er i første række til at få vaccination mod corona, siger Anne Jensen.

Hun påpeger, at daginstitutionerne har haft åbent for pasning gennem pandemiens første nedlukningen, så folk, der varetog samfundskritiske funktioner har kunne passe deres arbejde, selvom resten af landet har været lukket ned. Daginstitutionerne har heller været lukket under seneste nedlukning.

- Det viser noget om, at vi er et af samfundets vigtigste erhverv og helt uundværlige for resten af samfundet. Det er jeg faktisk ret stolt af, siger Anne Jensen.


Vi skal simpelthen give high five til medarbejderne. De har stået i institutionerne hver morgen og taget imod de små, selvom ansatte institutionerne ikke er i første række til at få vaccination mod corona

Anne Jensen, klyngeleder Børnebyen ved Glyptoteket


Annonce

God hjælp fra kommunen og sundhedsmyndighederne

Succesen til at holde coronaen nogenlunde fra døren tilskriver Anne Jensen et engageret samarbejde mellem ledelse, medarbejdere, forældre og kommunen.

- Der har været super god opbakning fra kommunen med en hotline, man har kunne ringe til og sundhedsfyrtårn, der har kunne svare på alle spørgsmål om hygiejne, fortæller hun.

Også økonomisk har der været hjælp at hente for Børnebyen. Kommunen har bevilget ekstra penge til rengøring, og børnehuset har også selv sat penge til side til ekstra rengøring. Blandt andet har de en "spritter" - det vil sige en person, som sørger for, at spritte og renholde det legetøj, børnene bruger i løbet af en dag.


Børns største evne er at tilpasse sig. De er utroligt gode til at navigere i det, og der er ikke det barn, som ikke har en eller anden sjov historie om det at vaske hænder

Anne Jensen, klyngeleder Børnebyen ved Glyptoteket


I alt har Børnebyen ved Glyptoteket 16 børnegrupper fordelt på alder. Børnene er et kapitel for sig i kampen mod corona. De tager den nye virkelighed med afstand og hyppig håndvask i stiv arm.

- Børns største evne er at tilpasse sig. De er utroligt gode til at navigere i det, og der er ikke det barn, som ikke har en eller anden sjov historie om det at vaske hænder, fortæller Anne Jensen.

Annonce

Corona har fået det bedste frem i alle

I det hele taget oplever hun, at udfordringen med corona på mange måder har fået noget af det bedste frem i alle.

- Vores forældre er fantastisk samarbejdende. For eksempel har vi et system med farvede bolde udenfor indgangen. Hver gang, man går ind, tager man en af boldene. Når der ikke er flere bolde, er det et tegn på, man lige skal vente med at gå ind i garderoben og aflevere sit barn, så der ikke er forsamlet for mange af gangen. Den slags sjove påfund til at sikre, vi følger retningslinjerne, er en ting, der er kommet frem på et af vores ugentlige zoom-møder mellem personale og forældre om, hvordan vi bedst muligt kommer gennem corona-tiden, siger Anne Jensen.

Fordi de fire børne-klynger i Børnebyen ved Glyptoteket er adskilt, er det kun Rudolf, hvor der var en af de voksne, som var smittet med B117, der har været hjemsendt. Der er ikke konstateret flere tilfælde af den ellers uhyre smitsomme corona-variant hos hverken personale, børn eller forældre. Børn og personale skal kunne fremvise to negative corona-tests før de må møde i institutionen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Nu kommer der vand i springvandet

Annonce