Annonce
Vesterbro

Koldings kærlighedssti og ærlige mennesker

Jeg ærgrer mig ikke over min opgradering af mobiltelefon, men livet var mere enkelt med min nedslidte Nokia, skriver Githa Schultz. Foto: Githa Schultz
Annonce

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Efter jeg har skiftet min ægte Nokia older model ud med den forholdsvis spritnye Samsung Galaxy S9, har jeg aldrig glemt den, tabt den og forlagt den så meget. Den falder i et med tapetet overalt åbenbart og er så glat, at den også glider ud af mine jakkelommer.Jeg ærgrer mig ikke over min opgradering af mobiltelefon, men livet var mere enkelt med min nedslidte Nokia.

Githa Schultz


Indimellem er jeg nødt til at bede folk ringe til mig, så jeg kan finde den. I dyner, i badet, under en stol eller på en rodet hylde. Glemmestederne er grænseløse og kreative. Den er jo også langt mere aktiv mellem mine hænder, end den gamle Nokia var. Og når man er et multitasking menneske som mig, kunne jeg frygte en dag at forlægge den i min fryser. Gamle Nokia kunne kun ringe, sende og modtage sms og ned i tasken med det samme!

Jeg ærgrer mig ikke over min opgradering af mobiltelefon, men livet var mere enkelt med min nedslidte Nokia. Jeg checker konstant, om jeg har min nye mobiltelefon, da de her kælesælsværdige mobilforlægninger er et problem.

For nylig ville jeg se Koldinghus på en kunst-roadtur i det Sønderjyske og nåede kun den indvendige gård, da jeg så der stod Jim Lyngvild på udstillingsplakaten. Og det pompøse overdådigheds kunsthorn af en Vuvuzela ville blive overtryk af indtryk. Efter en ellers dejlig kulturrig oplevelse i det Sønderjyske af stille kunstindtryk og afslappet fejring af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, i Wegners arkitektoniske møbelperler. Måske gerne en anden gang.

Gik tilbage til bilen. Tog et par fotos af to svaner med ællinger ved Slotsøen med mobiltelefonen. Skal lige placere nogle ting på bilens bagsæde, og så kører vi.

Pludselig opdager jeg igen igen, at jeg ikke kan finde min telefon. Leder alle steder i bilen, også de utænkelige. Men nej vi må tilbage til glemmestedets udgangspunkt. Vi er heldigvis ikke på Fyn endnu, da jeg opdager det. Et bump blev hørt, da vi kørte afsted, men det lød mere som trafiklarm.

For hvem forestiller sig at nogle lægger en mobiltelefon på et biltag, kører og glemmer at den ligger der.

Annette Thune Christensen fra Kolding er hurtig på alkaphone aftrækkeren, da vi forsøger at ringe til mit nummer. Desværre når hun ikke at se mit nummer i første forsøg. Anden gang når hun at se nummeret, vi ringer fra og ringer tilbage. Dingeling frem og tilbage, og kontakten er endelig i hus.

Og jo den havde ligget på kørebanen i Kolding. Vi får Annettes adresse og hun og manden åbner døren. Hun dobbeltchecker, at det nu også er min telefon ved at spørge mig om coverets udseende. Det er helt i orden at være et ordentligt menneske og skal vide, at jeg nu også er telefonens ejer.Forøvrigt kaldes den sti omkring slotssøen ved Koldinghus for Kærlighedsstien. For mig hedder den nu Ærlighedsstien

Githa Schultz


Et sandt mareridt at forestille sig hvis ikke Annette både havde været hurtig og samlet den op, og der højst gik 18 minutter fra den faldt ned fra biltaget i farten, til jeg fik den igen.

Den kunne ligeså godt være blevet stjålet eller kørt over og efterhånden ligger hele ens liv jo i sådan lille galakse fætter. Jeg var lykkelig, følte at heldet følger de tossede og taknemmelig over, at der findes ærlige mennesker som Annette Thune Christensen og hendes mand.

Findeløn var et must, med tanke på hvor meget jeg egentlig har sparet af besvær og ekstra udgifter, hvis ikke det var for min Kolding heltindes hurtige reaktion. Som måtte standse trafikken, ud af sin bil og samle min mobiltelefon op på kørebanen i myldretid.

Forøvrigt kaldes den sti omkring slotssøen ved Koldinghus for Kærlighedsstien. For mig hedder den nu Ærlighedsstien. Og en kæmpe tak til Annette i Kolding fra København V.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Vesterbro

Vil du lave hækleklub eller politisk debat i Café Sonja? Endnu flere frivillige skal give liv til nye meningsfulde fællesskaber

Vesterbro

Byttebikserier ved Ruben og Bobby

Vesterbro

Bliv gift i et snuptag

Indre By

Skal du være tivoli-garder?

Nørrebro

Sommerlarm vækker politikerne

Annonce