Annonce
Byliv

Kommunen skifter kurs: Overvejer nu indsats i særligt hundelorte-belastede områder

Hvis du ved, hvor din hund er, ser du også hvor den besørger. Kommunen har nu opsat skilte for at minde hundeejerne om, de skal holde deres kæledyr i snor. At komme af med hundeposen skulle også være muligt. Der står ni skraldespande på Litauens Plads. Foto: Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning
Efter VesterbroLIV i går fortalte, hvordan mængden af hundelorte foran Oehlenschlægersgades Skoles hovedindgang og Litauens Plads skaber problemer, især for børnene i området, er kommunen nu kommet på banen

"Vil I indlede en kampagne for at minde hundeejere om at samle op, da problemet ifølge borgerne i området er særligt stort?"

Sådan spurgte vi tidligere på ugen Teknik- og Miljøforvaltningen. Anledningen var blandt andet en henvendelse fra Knud Kevin Brandt, der - ligesom andre forældre, børn, lærere og rengøringspersonale på Oehlenschlægersgades Skole - er plaget af de mange efterladte hundelorte lige foran skolens hovedindgang og på Litauens Plads udenfor.

Svaret var nej. Det ville kommunen ikke.

To dage efter er meldingen fra kommunen dog en anden. Der er kommet skilte op, der minder om, at hunde skal holdes i snor. Og kommunen skriver nu til VesterbroLIV:

- Vi overvejer en indsats i de særligt hundebelastede områder på Vesterbro, herunder Søndre Boulevard, Litauens Plads, Otto Krabbes Plads, Enghaveparken og Saxoparken. I første omgang har vi opsat midlertidige skilte på Litauens Plads og Otto Krabbes Plads.


Vi har kontaktet Lokalpolitiet og appelleret til deres opbakning om at henstille til hundeejerne at have hundene i snor

Teknik- og Miljøforvaltningen


Almindelig logik tilsiger, at hvis du ved, hvor din hund er - for eksempel for enden af sin snor - så ser du også, hvor den besørger. Så kravet om at have hunde i snor kan måske bidrage til at afhjælpe problemet med efterladte hundelorte.

Annonce

Beder politiet om hjælp

Og kommunen er villig til at tage det et skridt videre.

- Vi har kontaktet Lokalpolitiet og appelleret til deres opbakning om at henstille til hundeejerne at have hundene i snor, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen.

Kommunen understreger, at der allerede er ni skraldespande på Litauens Plads. I perioden slut marts/start april til oktober opsætter kommunen endnu flere skraldespande af 600-literstypen for at tage affaldspresset i højsæsonen.

- Vi opfordrer selvfølgelig københavnerne til at huske at benytte affaldskurvene. Lad os hjælpes ad med at holde Litauens Plads fri for hundelorte og andet affald, appellerer Teknik- og Miljøforvaltningen.

Den her oversigt over skraldespande i området omkring Litauen Plads viser, at der er hele ni skraldespande på pladsen. De blå cirkler er skraldespande. Kommunen beder indtrængende hundeejere og andre om at benytte skraldespandene. Foto: Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce