Annonce
Kødbyen

Kommunen smider penge væk i Kødbyen: Det er under al kritik

Den ikoniske ejendom på Ingerslevgade 44 ønsker et flertal på rådhuset at bruge til et kommunalt madhus. Men vesterbroer og konservativt medlem af Borgerrepræsentationen Karina Bergmann langer ud efter sine kollegaer på Rådhuset, der ifølge hende har smidt en halv million kroner efter overflødig "tomgangsleje". Foto: René Mølskov
Konservatives Karina Bergmann er stærkt utilfreds med, at et flertal på Rådhuset har valgt at forlænge reservationslejen af Ingerslevsgade 44, hvor foreningen Det Runde Bord lige nu låner lokalerne efter konkursen hos Københavns Madhus
Annonce

- Det er simpelthen spild af skatteborgernes penge. På et tidspunkt, må man sige, at den gik ikke, og nu må andre have mulighed for at rykke ind.

Sådan lyder kritikken fra Karina Bergmann (K), der mener at bygningen i Kødbyen burde blive lejet ud, frem for at kommunen for fjerde gang forlænger den såkaldte reservationsleje, altså hvor man afskriver sig lejeindtægter i en periode.

- Det er en sag, jeg har været ude og kritisere flere gange. Der er nu afsat reservationsleje, eller tomgangsleje for fjerde gang. Vi er faktisk oppe på en halv million kroner, der kunne være blevet brugt meget bedre her på Vesterbro, siger hun og uddyber sin kritik af reservationslejen på Ingerslevsgade 44, hvor et tidligere Københavns Madhus lå. Frem til deres konkurs tidligere i år.

- Jeg synes, det er under al kritik, at vi har givet reservationsleje, eller tomgangsleje, for den her bygning, der bare skal stå tom, mens man venter på de rigtige madaktører skulle vise sig. Det bliver kun endnu sværere at finde en sådan aktør nu med corona-krisen. Alligevel holder et flertal stædigt fast i, at der skal være madskole i bygningen. Der er bare ikke noget marked for det, de gerne vil lave. Københavns Madhus, kunne jo heller ikke køre rundt.

Annonce

Borgmester i samråd

Karina Bergmann har allerede forsøgt at ændre beslutningen på rådhuset. Hun har haft det med på møde i Borgerrepræsentationen og forelagt det borgmesteren:

- Jeg har haft Franciska Rosenkilde (Kultur- og Fritidsborgmester for Alternativet) i samråd og havde det på BR-dagsordenen. Jeg har udtrykt min utilfredshed, men jeg er i undertal. Og jeg forstår ikke hvorfor. Vi er på Vesterbro og der er langt større udfordringer, siger hun og fortsætter:

Karina Bergmann. Pressefoto


Det er der meget større behov for, end den leflen for ressourcestærke børnefamilier, og en mærkelig tro på, at det får alle til at spise økologisk og kværne vores egen mel. For københavnske skattekroner.

Karina Bergmann (K)


- Jeg er rigtig glad for at Det Runde Bord er flyttet ind. Det er jo et godt tilbud, man kunne have set på fra starten af. Det er der meget større behov for, end den leflen for ressourcestærke børnefamilier, og en mærkelig tro på, at det får alle til at spise økologisk og kværne vores egen mel. For københavnske skattekroner.

Annonce

Københavner-testen

Alternativets borgmester for Kultur og Fritid, Franciska Rosenkilde drømmer fortsat om et kommunalt madhus i bygningen og udtalte tidligere på ugen i en pressemeddelelse at:

- Corona-situationen har gjort det svært at finde en madaktør lige nu og her, så derfor er der nye projekter og aktører i spil til Ingerslevgade 44. Men ambitionen om et kommunalt madhus, der kan være med til at omsætte de politiske målsætninger i kommunens klimaorienterede mad- og måltidsstrategi, har jeg stadig.

Karina Bergmann mener derimod, at man bør lave det, hun kalder "Københavner-testen" på projektet først.

- Man bør altid lige lave testen og spørge sig selv: Er det noget, vi skal udbrede til alle kommuner? Hvis det ikke er, så er det måske heller ikke noget, vi skal bruge skattekroner på i København, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Respekt for frontpersonalet

Vesterbro

En snak om: Taler Gud nudansk?

Annonce