Annonce
Konfirmation

Kristkirken rækker ud til konfirmander: Bibler og nadver i en gavepose og lignelser på YouTube

Præst i Kristkirken, Mette Gramstrup, får en sludder med Johannes fra 7.C på Tove Ditlevsens Skole. Foto: Hanne Bjørton
Præst Mette Gramstrup i Kristkirken må finde alternative metoder, nu hun ikke kan samle de unge til konfirmationsforberedelse.

Man må sno sig, hvis man ikke må fylde sin konfirmandstue, og præst Mette Gramstrup har i vinterferien stået klar i Kristkirken på Enghave Plads med gaveposer, som hendes konfirmander kunne komme og hente.

- Vi gør det også, når der er konfirmation, og så stiller vi posen på den bænk, hvor familien skal sidde. I posen ligger der en bibel og en gæstebog, og posen er også god, hvis man har en mobil eller en trøje, man ikke rigtigt kan lægge fra sig andre steder, fortæller Mette Gramstrup.

Konfirmationen var planlagt til maj.

Annonce

- Men allerede omkring jul indså jeg, at det nok ikke kunne lade sig gøre, og 65 ud af 87 konfirmander har allerede rykket det til september. Vi når jo nok ikke alle at blive vaccineret inden maj, siger præsten.

Forskud på festen

Hvorfor får konfirmanderne posen allerede nu?

- De skal have nogle små opgaver derhjemme. Og så skal de have lov til at sidde og glæde sig til festen. Der er en meget dyrere bibel i posen end normalt, for vi har ikke brugt penge på pølsehorn og sandwich til konfirmationsforberedelsen. Men gaveposen er en slags forskud på festen, siger Mette Gramstrup.

I posen er der også lakridser, en liste med bibelord, en kærlig hilsen og en pakke med oblater og et bæger til saftevand, så man kan holde en hjemme-nadver.

- Så skrev en pige til mig, at der var kun tre oblater, og det var til mig, min mor og søster. Men i morgen skal jeg hjem til min far, så kan jeg komme forbi og hente lidt flere, fortæller den begejstrede præst.


Konfirmationen er et af de eneste fællesskabsritualer vi har, og jeg elsker mine konfirmander!

Mette Gramstrup, præst


Kirken har fundet flere måder at række ud til sine konfirmander på.

- Jeg har jo stort set ikke haft dem, og for mig er konfirmationsforberedelse at være sammen. Mens der var kirkegang, kom de i kirken, og nu har vi lavet nogle små film med lignelser, der bliver vist på en YouTube-kanal. Så har jeg aftalt med konfirmanderne, at de skal se og like filmene, og så får de et kryds for at have været i kirke.

- Den ene film handler om fastelavn, den anden om retfærdighed, og der bad jeg konfirmanderne om at sende en sms om, hvad de forstår ved retfærdighed, og nogle af deres svar er kommet med på filmen, siger Mette Gramstrup.

Kirke- og kulturmedarbejder i Kristkirken, Mette Scheurer, forklarer Biblens versnummerering til Sofus fra 7.U på Gasværksvejens Skole. Foto: Hanne Bjørton

Der er ingen tvivl om, at præsten savner sin metier:

- Konfirmationen er et af de eneste fællesskabsritualer vi har, og jeg elsker mine konfirmander!

YouTube-kanalen hedder Kristkirken Vesterbro, og Kristkirken er i øvrigt åben hver onsdag og torsdag klokken 11-15 samt til morgenkirke tirsdag 7-9. Man kan kigge ind, tænde et lys og nyde en stille stund. Dog stadig i henhold til alle gældende restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce