Annonce
Debat

Lad os holde os til fakta: Nabohøring og to tavse minareter i en baggård

- Der skal ikke laves en større høring på Vesterbro om sagen, blot fordi det handler om en muslimsk bygning, skriver Birgitte Kehler Holst i dette indlæg i debatten om moskéen på Amerikavej.  Foto: David Leth Williams/Scanpix

Debat: Det kan være lidt svært at finde ud af præcis hvad der er op og ned den meget omtalte sag vedrørende moskéen på Amerikavej. Men skulle vi ikke holde os til fakta.

Der er tale om et byggeri, der helt efter reglerne har været i nabohøring. Byggeriet omhandler 16 ungdomsboliger, renovering af en moské (der har ligger der i over 20 år) og to minareter, som skal bygges i en baggård. De to minareter skal ikke kalde til bøn, eller på anden give lyd fra sig. Minareterne er i øvrigt ikke synlige fra gaden.


Annonce

Dette foranlediger mig til at mene at der nok ikke er kæmpestor modstand mod de planlagte minareter i baggården på Amerikavej

Birgitte Kehler Holst


I København har vi et princip om ligebehandling og i Danmark har vi en grundlovsfæstet religionsfrihed, begge dele er principper, jeg helhjertet går ind for. Netop derfor mener jeg ikke, at der skal laves en større høring på Vesterbro om sagen, blot fordi det handler om en muslimsk bygning.

Som medlem af Alternativet vægter jeg borgerinddragelse meget højt og der er ingen tvivl om, at vi i København skal blive meget bedre til at inddrage borgerne i beslutninger.

I den aktuelle sag er der lavet en nabohøring, hvis resultater jeg synes det er interessant at nævne her. Der kommet 9 svar i alt. Syv svar handlede om, hvordan trafikken ville blive påvirket, et svar spurte ind til reguleringsplanen/lokalplanen og ét - kun ét - handlede om minareterne. Dette foranlediger mig til at mene at der nok ikke er kæmpestor modstand mod de planlagte minareter i baggården på Amerikavej. Til gengæld er der en hel del politisk spin, hvilket nok ikke er så sært i et valgår.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Mand stukket med kniv i lår og skulder i København

Annonce
Annonce
Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Mest læste

Annonce