Annonce
Vesterbro

LEDER: Kæmpe sejr for Vesterbro og Vestia

Vestia træner lige nu ved Bavnehøj, men kan se frem til nye boldbaner i Jernbanebyen. - Foto: Bo Kousgaard/Vestia

Annonce

Der var gode nyheder til Vesterbro og ikke mindst Vestia, da Københavns Kommune vedtog Kommuneplan 19.

For det første står det nemlig skrevet, at der skal opføres tre fodboldbaner på det gamle godsbaneareal ved Otto Busses Vej. En af dem bliver en 11-mandsbane og to af dem bliver 7-mandsbaner.

LÆS OGSÅ: Boldklub I vild jubel efter 12 års kamp nu får de tre nye fodboldbaner

I mere end et årti har Boldklubben Vestia kæmpet for at få flere baner til Vesterbro. Og formanden for klubben har en pointe, der taler for sig selv: Der er naturligvis markant færre fodboldbaner pr indbygger i København end resten af landet. Cirka én bane for hver 5000 indbyggere. Til sammenligning er Vesterbro og Kgs. Enghave mere end 40.000 indbyggere til en fodboldbane.

Det var derfor også svært at forestille sig, at politikerne ikke ville udnytte muligheden og sikre en bane til Vesterbroerne. Det giver Vestia nogle helt nye muligheder for at give den fuld gas med rekrutering og som de selv siger - tage det sociale og fællesskabsopbyggende ansvar på sig, som idrætsforeninger og klubber over hele landet gør. Det er en kæmpe sejr for Vestia - og men også for hele bydelen Vesterbro.

Samtidig endte politikerne med at skrive ind i kommuneplanen, at der skal være mellem 9 og 12 hektar grønt på det nye areal. Det er en kamp, som i hvert fald Vesterbro lokaludvalg har kæmpet og deres mål har været en sikring af et minimum af grønt, når det sidste store areal på Vesterbro skal gøres klar til at udvide byen. Nu er processen sat i gang og de kommende år kan vi glæde os: Ikke mindst over de kommende sportsfaciliteter på Vesterbro.

/Vi ses på Vesterbro

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce