Annonce
Vesterbro

Litauens Plads afspærres: Kun adgang med hund

Fra 1. april dag bliver Litauens Plads afspærret og der er nu kun adgang, hvis man har en hund med. Foto: René Mølskov
Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) har besluttet at lukke den ophedede debat om hunde på Vesterbro og lukker Litauens Plads for folk uden hund. Det træder i kraft allerede i dag, 1. april.

Fra 1. april er det slut med leg og gåture på Litauens Plads, hvis man ikke har en hund. Det har teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) besluttet efter de sidste måneders ophedede debat på Vesterbro, hvor hundeejerne har kritiseret de manglende muligheder for at lufte hund, og hvor folk uden hund til gengæld har kritiseret hundeejerne for at efterlade hundelorte i boldbure og på gader og stræder.

- Nu må det slutte. Vi kan jo ikke blive ved med at debattere det her emne. Derfor har jeg besluttet at lukke Litauens Plads for alle uden hund. Til gengæld behøver hundeejerne ikke længere have prutteposer eller hundesnor med, så længe de holder sig inden for indhegningen på Liatuens Plads, siger teknik- og miljøborgmesteren til Vesterbro Bladet.

Hun overvejede også ganske kortvarigt en løsning på den modsatte boldbane, nemlig et decideret forbud mod hunde på Vesterbro. Det medførte dog andre udfordringer:

- Det var en løsning, der faktisk var bred opbakning til på Rådhuset, men forvaltningen mente ikke, at det var praktisk, når der allerede er mange tusinde mennesker, der bor på Vesterbro med hund. Hvor skulle de så flytte hen?, spørger hun.

Der har tidligere været problemer med hundelorte i boldburet på Sønder Boulevard ved Ny Carlsberg Vej. Men når der fra i dag KUN er adgang til Litauens Plads med hund, burde problemet ifølge borgmesteren være løst. Foto: René Mølskov
Annonce

Børnene må væk

Litauens Plads bliver lige nu brugt som skolegård af Oehlenschlægersgades Skole, men eleverne må altså nu enten tage hun med i skole eller finde alternative steder at holde frikvarter. I Vesterbro Lokaludvalg er der stor opbakning til hunde-kravet:

- Det er dejligt, at der bliver udvist handlemod. Jeg ved godt, at skolebørnene også bruger den som skolegård, men vi har aftalt, at de for eftertiden må kravle op på taget af skolen i frikvarterne i stedet, siger formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm.

Annonce

Indfører 'hundepligt'

Lokaludvalget har besluttet at løfte borgmesterens beslutning et niveau op og indføre decideret ’hundepligt’ på Vesterbro.

- Vi har allerede i Lokaludvalget afsat midler til at indkøbe 500 hunde. De skal så gå på omgang mellem bydelens beboere, så vi på den måde indfører hundepligt. Det er væsentligt at kunne sætte sig i hinandens sted, og det mener vi faktisk, at en hundepligt kan være med til at gøre, siger han og fortsætter:

- Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke har råd til at købe alle en hund, men nu begynder vi med 500. De kommende år håber vi, at vi kan sætte antallet op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

International klubstjerne: Jeg vil ud på de små steder på Vesterbro og synge lige ind i ansigtet på folk

Klumme

Verden begynder for enden af Istedgade

Annonce