Annonce
Vesterbro

Lokaludvalgsformand om skolevej: Meget kunne være undgået

Kommunen har fjernet en helle Ny Carlsberg Vej, men lokaludvalget blev ikke involveret i processen. Nu mener både lokaludvalgets formand og forældre til skolebørn, at vejen er blevet alt for farlig. Foto: René Mølskov
Formanden for Vesterbro Lokaludvalg ærgrer sig over, at forvaltningen ikke spurgte lokaludvalget til råds, inden de fjernede helleanlæg fra skolevej.
Annonce

- Det er tydeligt for enhver, at der bliver kørt alt for stærkt, set i forhold til, hvor nemt det er at overskue situationen som fodgænger. Vi må simpelthen ikke vente og risikere, at der kommer lig på bordet, før vi reagerer.

Så tydelig er udmeldingen fra Vesterbro Lokaludvalgs formand, Thomas Egholm, efter at Københavns Kommune har meldt ud, at de afventer situationen på Ny Carlsberg Vej ved Liva Weels Plads og Haderslevgade.


Det er tydeligt for enhver, at der bliver kørt alt for stærkt, set i forhold til, hvor nemt det er at overskue situationen som fodgænger. Vi må simpelthen ikke vente og risikere, at der kommer lig på bordet, før vi reagerer.

Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaludvalg


Her fjernede Kommunen tidligere i efteråret et helleanlæg og det har fået forældre til at kritisere deres børns skolevej og kalde den alt for usikker.

Thomas Egholm ærgrer sig over, at Teknik- og Miljøforvaltningen ikke involverede lokaludvalget inden de fjernede helleanlægget i forbindelse med, at der blev etableret nye parkeringspladser. Det skulle ifølge forvaltningen gøre vejen smallere og derfor automatisk sikre, at bilisterne tager farten af.

- Det er et af de steder, hvor det havde været rart, om man havde involveret lokaludvalget i processen. Så havde vi forklaret, at der altså er en del bilister, der kører for stærkt for lige at nå over det grønne lys fra den ene ende til den anden, siger han og fortsætter:

- Vi har faktisk netop talt med dem (forvaltningen, red.) om Vester Fælledvej, hvor du har lidt det samme problem. Her bliver Platanvej 40km-zone og fra Vigerslev Alle til Ny Carlsber Vej er også 40 km. Men så er der en strænkning, hvor du må køre 50 og folk gasser op. Derfor mener vi, der skal der bump på vejen og fartgrænsen sættes ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Nytårshilsen

Mere frihed til naturen i 2021

Annonce