Annonce
DEBAT

DEBAT: Lukning af kirker er ikke aktuelt – men det er debat om hvad vi vil med kirken altid

Der bliver kampvalg i Folkekirken på Vesterbro. Jens Andersen er siddende menighedsrådsformand og glæder sig til valget, der dog ifølge ham med garanti ændrer sammensætningen af det ellers nyvalgte menighedsråd. Foto: René Mølskov
Annonce

Arne Hjort Nielsen begrundede i sidste uge sin udløsning af kampvalg med til menighedsrådet med modstand mod kirkelukninger. Jeg kan i den forbindelse oplyse, at der ikke har været diskuteret kirkelukninger i menighedsrådet siden 2012 – 2013, hvor menighedsrådet efter en lang demokratisk proces besluttede at lukke to kirker (Absalons Kirke og Bavnehøj Kirke) og flytte aktiviteterne derfra til andre kirker. Tværtimod besluttede menighedsrådet i 2018 at købe og genindvie Gethsemane Kirke for at bruge den som ungdomskirke (uKirke).


Efter min opfattelse er det ikke aktuelt at diskutere kirkelukninger på Vesterbro. Vi har ikke for mange kirker i dag. De syv kirker er fulde af liv og aktiviteter hele ugen, ikke alene søndag.

Jens Andersen, fmd. for Vesterbro Menighedsråd


Efter min opfattelse er det ikke aktuelt at diskutere kirkelukninger på Vesterbro. Vi har ikke for mange kirker i dag. De syv kirker er fulde af liv og aktiviteter hele ugen, ikke alene søndag. Det nuværende menighedsråd har – bl.a. med de midler vi sparede ved at lukke de to nævnte kirker – styrket aktiviteterne i de øvrige. Blandt de nye initiativer kan udover uKirke nævnes gadepræsten, omfattende aktiviteter for børnefamilier fra babysalmesang over børnehøjskole til teens, nye slags gudstjenester som f.eks. Mindfulness, Tirsdagsjazz, Ramona og Ungdomskoret, deltagelse i bydelens større events f.eks. Pride, Distortion, Jazzfestival og Fortovsfest, socialt arbejde for flere (hjemløse, psykisk udsatte, stressramte, kvinder i prostitution, indvandrere).

Menighedsrådet har arbejdet med, hvordan vi kan udvikle de syv kirkers forskellighed på en måde, som matcher mangfoldigheden på Vesterbro. Det er vi slet ikke færdige med. Men en af de store fordele ved, at vi har syv kirker, er netop at de kan være forskellige og have fokus på de forskellige menneskers forskellige ønsker og forventninger til kirken. Jeg synes, menighedsrådet i de kommende år skal gå videre med, hvordan kirkerne kan åbnes for flere, ved at én kirke kan have særligt fokus på unge, én på ældre, én på det meditative, én på det sociale, én på børnekor etc. Håber vi frem mod valget 17/11 kan få en god debat om, hvad folk på Vesterbro ønsker af deres kirke i de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Nytårshilsen

Mere frihed til naturen i 2021

Annonce