Annonce
Samfund

Mændenes hjem: Vi forventer at få første vaccine indenfor 14 dage

Mændenes Hjem på Johan Krohns Vej i Valby. Foto: Valby Lokaludvalg

Tilbage i januar havde otte beboere på Mændenes hjem covid-19, og det var samtidig med at de  flyttede til deres midlertidige lokaler på Johan Krohns Vej i Valby. Vi har spurgt daglig leder af Mændenes Hjem, Tummas Olsen, hvordan det går.

- Da vi flyttede herud 18. januar, var smittetallene i Danmark på sit højeste, og der var der otte beboere, der blev testet positive for covid-19, samt otte der havde været i nærkontakt med de smittede. De smittede kom i isolation på deres værelser, og efterfølgende har vi ikke haft flere smittede, svarer Tummas, der håber at deres beboere får den første vaccine indenfor14 dage.

Hvordan kan en beboer, der bruger alkohol eller stoffer holde sig isoleret?

Annonce

Tummas smiler, inden han svarer.

- Ja, hvis man ikke kan få til sit misbrug, så er der jo heldigvis alternativer, og vi har et rigtig godt samarbejde med det udkørende behandlerteam, som er kommet med substitut midler til vores beboere, såsom metadon, så de kunne få deres abstinenser dækket. Nogle få har brudt isolationen, men i det store hele har de været gode til at isolere sig.

Hvad gør corona ved jeres beboere?

- Vores, i forvejen ensomme målgruppe, føler sig ekstra udsatte, fordi de ikke må samles i store grupper, og det tager på deres energi. Men de er også mere hjemme, hvilket gør at vi har en anden og mere tæt kontakt med dem, siger Tummas og siger afsluttende, at personalet i den forbindelse har ydet en ekstra indsats for at være der for beboerne.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce