Annonce
Samfund

Millionbeløb skal sikre Københavns hjemløse ly for vinterkulden - lokal organisation får tilskud

Som følge af corona-restriktionerne har flere organisationer på hjemløseområdet været nødsaget til at afvise folk i de tilbud, som man har haft til de hjemløse i dagtimerne. Foto: Linda Kastrup
Hjemløse i København bør have muligheden for at søge indendørs for vinterkulden døgnet rundt. Derfor har Socialudvalget i København netop besluttet at tildele tre millioner kroner til nødtilbud i dagtimerne, hvor Mændenes Hjem er indbefattet.

Frost, kulde og minusgrader. Vinterkulden er for alvor til at mærke. Specielt for de mange københavnere, der har deres hjem på gaden. Derfor har der i længere tid været et større fokus på, at byens hjemløse skal sove indendørs om natten. Men flere organisationer på hjemløseområdet har i den seneste tid meddelt, at grundet corona-restriktionerne har de været nødsaget til at afvise folk i de tilbud, som man har til de hjemløse i dagtimerne.


Hjemløse skal selvfølgelig have mulighed for at komme ind og få varmen og et måltid mad.

Mia Nyegaard


Derfor har Socialudvalget i København besluttet at støtte organisationerne med tre millioner kroner til nødtilbud i dagtimerne.

- Hjemløse skal selvfølgelig have mulighed for at komme ind og få varmen og et måltid mad. Nu har vi en ekstraordinær situation, der gør, at organisationerne ikke må lukke så mange ind, som de plejer. Den udfordring er vi selvfølgelig nødt til at få løst, og det bidrager vi til med de her penge, siger Mia Nyegaard, socialborgmester i København (R), i en pressemeddelelse.

Tilskuddet medfører, at blandet andet Café Klare på Vesterbro, der er et tilbud til hjemløse kvinder, i den næste tid kan holde døgnåbent.

- I København har vi nogle organisationer, der yder en fantastisk indsats for byens hjemløse. Jeg er rigtig glad for, at vi nu giver dem en økonomisk håndsrækning i den her tid, hvor både kulden og coronapandemien gør livet endnu hårdere for gadens folk, siger Mia Nyegaard.

De tre millioner kroner til nødtilbuddene kommer fra kommunens særpulje til corona-merudgifter.

Annonce

Mændenes Hjem får økonomisk støtte

På Vesterbro kan man glæde sig over pengene til at etablere nødtilbud. Mændenes Hjem får tildelt 641.500 kroner til Nødvarmestuen – et projekt, der skal give varme og tørvejr til udsatte grupper og hjemløse, der står uden tag i dagtimerne. Yderligere rummer projektet fri adgang til toilet og håndvask. Også til Mændenes Hjem er der afsat 330.000 kroner til udvidet åbningstid på Café Klare, hvor der vil være døgnåbent frem til 1. juni 2021.


Disse organisationer får støtte

Junkfood: Modtager 120.000 kroner til at hjælpe gadens folk med et varmt måltid hver dag.

Mændenes Hjem: Modtager 641.500 kroner til nødvarmestue på Vesterbro. 

Mændenes Hjem: Modtager 330.000 kroner til udvidet åbningstid på Cafe Klare.

Grace Kbh: Modtager 548.500 kroner til Blå Kors Danmark /Grace dagscafé.

WeShelter: Modtager 350.000 kroner til varme i Ulvetimen i Sydhavnen (VUS).

Kompasset Kirkens Korshær: Modtager 223.400 kroner til udvidet åbningstid (weekendåbent) i Kompasset, samt værksted og fællesskaber i en coronatid.

Kirkens Korshær Region Storkøbenhavn og Bornholm: Modtager 57.800 kroner til udvidelse af Morgencafeen Folkets Hus med åbning søndag og øget fokus på hygiejne og sygdomsforebyggelse.

Kirkens Korshær Storkøbenhavn: Modtager 78.800 kroner til udvidelse af åbningstider og kapaciteten for tilbud for socialt udsatte på Vesterbro.

Kirkens Korshær Storkøbenhavn: Modtager 550.000 kroner til at opretholde tilbud i Kirkens Korshær København.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Moskéen bliver ikke større, men pænere

Debat

Vesterbro har ikke brug for en stormoske

Annonce