Annonce
Debat

Moskéen bliver ikke større, men pænere

- Der er således ikke tale om, at der nu kommer en ny stormoske til Vesterbro. Tværtimod er det fortsat drift af en lokal moske, som har ligget der i 22 år, understreger Knud Holt Nielsen (EL), der selv har boet i området i mange år. Foto: Københavns Kommune.

Læserbrev: Ude på Amerikavej har der i 22 år ligget en stor moske i nogle meget grimme gamle industribygninger. Det har været nogle meget lidt kønne bygninger, og tilbage i 2016 fik de en tilladelse til at bygge deres moske om. Selve moskeen bliver ikke væsentligt større, men væsentlig pænere.

Der bliver så også etableret et selskabslokale i kælderen og bygget nogle boliger oven på moskeen nu. Det sidste er muliggjort af ophævelsen af reguleringsplanen for området, som efter en høring blev besluttet med tilslutning fra samtlige partier i Borgerrepræsentationen i 2017. Hverken Dansk Folkeparti eller De Konservative stemte således imod dengang.


Ved siden af indgangen vil der være to små minareter, som ikke er højere end den omliggende karre, så de kan simpelthen ikke ses ude fra, med mindre man ligefrem står i baggården

Knud Holt NielsenDer er således ikke tale om, at der nu kommer en ny stormoske til Vesterbro. Tværtimod er det fortsat drift af en lokal moske, som har ligget der i 22 år, og selve moskeen vil, så vidt jeg kan bedømme, have nogenlunde samme størrelse og formodentlig nogenlunde samme antal brugere til fredagsbøn, som den har haft igennem årene. Men hovedindgangen vil efter ombygningen blive flyttet om bag i baggården, hvor nabobygningerne er erhvervsejendomme og der i øvrigt er mulighed for direkte passage til Enghavevej.

Ved siden af indgangen vil der være to små minareter, som ikke er højere end den omliggende karre, så de kan simpelthen ikke ses ude fra, med mindre man ligefrem står i baggården.

Det er tilsyneladende gået helt hen over hovedet på de politikere fra Dansk Folkeparti og Konservative, som nu også har blandet sig i sagen. Heraf to politikere fra Gentofte.

Jeg er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten. Jeg har boet i lokalområdet i efterhånden 18 år, mine børn har gået – ja en af dem går stadig – i daginstitutionerne, der ligger ved siden af moskeen. Jeg boede også i en årrække på selve Amerikavej, som direkte nabo til moskeen, som jeg fortsat passerer dagligt.

På Rådhuset er jeg desuden ordfører, når spørgsmål omkring religionsfrihed en sjælden gang måtte dukke op. Derfor er VesterbroLIV blevet henvist til mig som ordfører for Enhedslisten for en kommentar om sagen, og jeg har tilbudt at stille op ude på området for at tale om, hvad der mon er oppe og nede ude i virkeligheden. Imidlertid har VesterbroLIV simpelthen ikke ønsket at tale med mig. Meget mærkeligt eftersom avisen selv har starten sagen med en journalistisk artikel.

Den danske grundlov fra 1849 betød indførelsen af religionsfrihed i Danmark. Det er et af de afgørende demokratiske fremskridt og en grundlovssikret borgerrettighed, som vi står vagt om i Enhedslisten. For os er lighed for loven sammen med tanke- og trosfriheden helt afgørende for et demokratisk samfund.


- Som vi har skrevet flere gange tidligere, har vi tilbudt Knud at sende os et debatindlæg. Det har Knud nu gjort med ovenstående skriv. Tak for det. Vi har derimod takket pænt nej til tilbuddet om at komme med Knud ud på tur i området, da dette ikke har været vores journalistiske prioritering.

Jesper Gisli, chefredaktør


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Nu kommer der vand i springvandet

Annonce