Annonce
Vesterbrogade 59

Musikhuset jubler: Penge til planlægning af Musikhuset København

Musikhuset København glæder sig til at fylde Vesterbrogade 59 med akustisk musik. Arkivfoto: René Mølskov
Et af slagene på Vesterbro op til budgetforhandlingerne stod om brugen af Vesterbrogade 59, der tidligere huset Bymuseet. På budgettet blev planlægningsbevillingen til Musikhuset vedtaget.

Til det sidste blev der argumenteret for, hvad Vesterbrogade 59 skulle bruges til. I sidste uge godkendte politikerne en planlægningsbevilling til Musikhuset.

- Vi har en stor forståelse for, at der er mange, der har en interesse i huset. Vi har hele tiden følt, at vi har haft god opbakning både i Borgerrepræsentationen, økonomiudvalget og kultur- og fritidsudvalget. Og derfor er det også fantastisk at se, at det blev godkendt på budgetforhandlingerne, siger Viktor Wennesz, der sidder i styregruppen for Musikhuset.

Lige op til forhandlingerne smed Konservatives Karina Bergmann eller lidt af en bombe, da hun kritiserede processen og sine kollegaer på Rådhuset for at gøre processen for kort. Hun mener i stedet, at man burde kigge i retning af det tilbud, som menighedsrådet på Vesterbro har om et 'folkehus'.

Annonce

Kultur- og fritidsborgmester Fransisca Rosenkilde (Å) afviste i Vesterbro Bladet i sidste uge kritikken af, at processen var gået forkert og understregede, at der var bred politisk opbakning til forslaget.

20 millioner kroner

Det store og afgørende skridt var, at budgetparterne 'frikøbte' bygningen på Vesterbrogade 59 til den nette sum af 18,6 millioner kroner. Penge, de ellers havde regnet med som indtægt i form af et salg. Derudover er der afsat 2,5 millioner kroner i form af en planlægningsbevilling for Musikhuset København.

For første gang siden de satte gang i processen glæder Viktor Wennesz sig nu:

- Nu er armene kommet helt op over hovedet, og det er en rigtig fantastisk mulighed, at huset kan bruges til det, som det egner sig rigtig godt til.

Han fortæller, at der oven i køber er afsat midler til de første opstartskoncerter i 2021

- Om mindre end et halvt år, kan vi altså åbne for beboerne på Vesterbro og hele København, siger han.

Annonce
Alarm112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce