Annonce
Klumme

Når det spanske flag igen blafrer i Viktoriagade, har Mesón España overlevet

Benito og Zéphir España i køkkenet på Mesón España. Klummeskribent Githa Schultz håber, restauranten overlever corona-nedlukningen, fordi de spreder ægte spansk stemning i Viktoriagade. Foto: Githa Schultz

Klumme: Vesterbros Mesón España og stedets ejer Benito España  er - når det ellers er åbent - indbegrebet af sydeuropæisk feriestemning toppet med lækre tapas.

I øjeblikket og som hos så mange andre af den type virksomheder hober rudekuverterne sig op, og tanken om konkurs kan virke truende, hjælpepakker eller ej.

Restaurantens køkken er til gengæld ikke dødt for familieliv, nu hvor kokkerering for gæster er indstillet lidt on - mest - off i snart et år.

Det bruges heldigvis indimellem til far/søn hyggestund, og i dag med overtøj på da varmen er skruet ned på vågeblus, laver Benitos yngste søn Zéphir god sen frokost til sin far. Merguez sandwich bestående af merguez pølse, hjemmelavede pomfritter, sennep og baguette.

Øvelokale på Halmtorvet

Selvom Zéphir bare er 15 år, tjener han selv lidt lommepenge på en takeaway cafe i øjeblikket og går sin far i bedene med at lave lækker mad. Han er også opvokset på Vesterbro med to søskende og sine forældre ikke langt fra restauranten og går i skole på Vesterbro. Selvom hans årgang også er sendt hjem fra skolen disse tider.

Han plejer også at øve trommer i sin fritid i et øvelokale på Halmtorvet, det er også lukket.

Som ung under Covid-19 skal man være kreativ, så man ikke keder sig, og som selvstændig erhvervsdrivende og Covid-19-lukket skal man have is i maven på en dyr adresse i et ellers gammelt arbejderkvarter. Hvor ingen i gamle dage og før byfornyelsen nærmest gad drive et erhverv og slet ikke i den forhenværende notoriske stofhandelsgade på Vesterbro, Viktoriagade.

Sidste år blev Benitos restaurant indstillet af organisationen RED BIXEN til indsamling, og der donerede glade gæster af huset i alt cirka 3.000 kroner til Mesón España.

Dådyr i glade spring lige uden for ruderne

Jeg har lige deltaget i en kær vens bisættelse. Han blev af sin udlejer smidt ud for nogle år siden i forbindelse med et akut forsøg på hussalg i et eller idyllisk separathus til hovedhuset i Nordsjælland med dådyr i glade spring lige uden for ruderne.

Min ven havde trods alt rettigheder som lejer, så udlejer kunne ikke bare smide ham ud her og nu. Til gengæld var hun nederdrægtigt kreativ i sin ellers høje alder og cuttede forbindelsen til elektriciteten, så min kære ven blev forsøgt frosset ud, kan man sige. Heldigvis fandt han med hjælp af sine gode sønner og familie hurtigt en ældrebolig, hvor han fik en god tid, inden han døde her i februar.

Det ender forhåbentlig ikke med at Mesón España lider butiksdøden eller går konkurs fordi elregningen ikke kan betales.

En bevaringsværdig perle

Det må være en bevaringsværdig Vesterbro-perle Benitos restaurant ligger i, og som han driver på snart tyvende år. Kælderlokaler med en flot nedgang og gamle træskodder til hver side, der leder tankerne hen på rustik landlig idyl og solskinsdage i varmen.

Der er mange stamgæster, der glæder sig til igen at se Benitos spanske flag vaje i gadebilledet. Så ved vi, at hans restaurant har overlevet corona, og der igen svinges Tapas på bordet både udendørs om sommeren og indenfor om vinteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Springvandet pibler igen

Annonce