Annonce
Byudvikling

Ni nye Narnia-millioner til ildsjæle: Kæmpe økonomisk opbakning til BaneGaarden på Vesterbro

Stærke kræfter, som blandt andre Søren Ejlersen fra Aarstiderne, står bag Banegaarden der på de gamle DSB-arealer ved Otto Busses Vej har skabt et 'Narnia', hvor bæredygtighed, sanselighed, vild natur og gensidig inspiration skal være med til at skabe et fællesskab omkring en bæredygtig fremtid. Foto: René Mølskov
Skaberne af Aarstiderne skabte grobund for et nyt projekt i de gamle lader på Otto Busses Vej. Nu smider Realdania 9 millioner kroner af sted mod ildsjæle og iværksættere, der kan udvikle aralerne på BaneGaarden.
Annonce

Det ligner næsten en scene fra en klassisk western, hvor sandet fyger i blæsten og der mellem de rå trælader er et mylder af liv. Mennesker, der laver hver sit. Nogle sammen og andre hver for sig.

Det er BaneGaarden, som blandt andet Aarstidernes stiftere har været med til at sætte i verden. Søren Ejlersen fra Aarstiderne - og nu altså også BaneGaarden - har tidligere i Vesterbro Bladet kaldt konceptet for et "Narnia", der skal fungere som en lille fremtidsplanet midt i det grønne og det vilde.

Vesterbroer, vinmand og restauratør Kenn Husted er en del af det stærke team, der skal få liv i 'Banegaarden'. Foto: René Mølskov

Her blandt træer, buske og BaneGaardens eget bistade med 70.000 bier, er der potentiale for udvikling. Så meget, at Realdania lige har besluttet at give 9 millioner kroner til at ildsjæle og iværksættere kan udvide aktiviteterne på BaneGaarden.

Indtil videre er fire af de ni trælader sat i stand. Og pengene skal blandt andet være med til at udvikle resten træladerne.

- På BaneGaarden kan besøgende smage, lære om og inspireres til en grønnere fremtid - samtidig vil vi gerne være med til at skabe nye fællesskaber i byen. Hele holdet er stolte af og glade for, at vi nu får mulighed for at fortsætte istandsættelsen af træladerne på samme høje niveau, som de første fire lader, siger Janne Axelsen, direktør og partner i BaneGaarden i en pressemeddelelse.

Realdania forklarer, at de ser hele området omkring det gamle godsbaneareal på Vesterbro som et område med stort potentiale for fremtiden.


Hele området ved Otto Busses Vej har potentiale til at blive et hotspot for alternativ og bæredygtig byudvikling i København, og den udvikling vil vi gerne være med til at kickstarte.

Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania


- BaneGaarden blev i løbet af sommeren hele byens baghave med stort engagement fra ildsjæle og iværksættere. Hele området ved Otto Busses Vej har potentiale til at blive et hotspot for alternativ og bæredygtig byudvikling i København, og den udvikling vil vi gerne være med til at kickstarte. Samtidig giver de gamle trælader en særlig stemning, hvor fortidens og fremtidens København mødes, siger filantropidirektør Nina Kovsted Helk fra foreningen Realdania i en pressemeddelelse.

Nye ungdomsboliger i træ bliver bygget på Otto Busses Vej på det gamle godsbaneareal. Foto: René Mølskov

Foruden BaneGaarden åbnede CPH Village også tidligere i år dørene for unge studerende i deres nyopførte, midlertidige studieboliger. En komplet studielandsby blev på kort tid opført i træ. Resten af området bliver i de kommende år blive udviklet under navnet Jernbanebyen.

Annonce
Annonce
Klumme

Kunst i palæet: om livsenergi og passion

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Nu må busserne vige ved kaotisk terminal

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce