Annonce
Den åbne stofscene

Nu blev løftet til Kødbyen indfriet

Stofindtagelsesrummet i Kødbyen H17. Arkivfoto: René Mølskov
Det løfte, som overborgmesteren kort før jul gav til Kødbyen er netop blevet indfriet. Den sociale vicevært er en realitet de næste fire år.
Annonce

Det løfte, som overborgmester Frank Jensen (S) i december gav i Vesterbro Bladet, har han med forligsparterne i Budget 2021 netop indfriet.

En række lejere i Kødbyen dengang i Vesterbro Bladet, hvordan de oplevede at  kanyler, fækalier og sundhedsfarligt affald sammen med højlydte stridigheder og indbrud gav utryghed for lejerne og gæster i Kødbyen.

Da overborgmesteren efterfølgende besøgte Kødbyen forlod han mødet med et løfte:

»Det, jeg har kunne give i dag, det er mere belysning, fjernelsen af hegn og opsætning af flere brandsikre skraldespande og kanylebokse. Derudover løftet om, at jeg vil gå til partierne på Rådhuset med ønsket om at finansiere en social vicevært,« sagde overborgmester Frank Jensen (S) til Vesterbro Bladet.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) og overborgmester Frank Jensen (S) besøger Mændenes Hjem. Arkivfoto: René Mølskov

Da budgetforliget blev indgået onsdag 2. september stod der også 4,8 millioner på posten til den sociale vicevært, som mange havde et ønske om at genindføre.

- Jeg er glad for, at vi nu har sikret penge til at videreføre den social vicevært i Kødbyen de næste fire år, som lejerne har efterspurgt. Så lejerne fortsat har én person at gå til, når de oplever problemer knyttet til fixerummet H17. Vi skal sikre, at der er plads til nogle af vores mest udsatte borgere i vores by. Men det skal være på en måde, så det er trygt og i orden for lejerne og gæsterne i området, siger han i en mail til Vesterbro Bladet.

I alt 36 lejere skrev sidste år under på brevet, hvor de tilkendegav at der absolut intet er i vejen for visionen om H17, men at der til gengæld manglede en politisk opbakning til at gøre det på en tilfredsstillende måde.

Foruden penge til den sociale vicevært, er der også sat penge af til at fortsætte med at holde døgnåbent i stofindtagelsesrummet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

53 nye elbusser på vej

Corona

Filmskabere: Sådan husker vi Corona-tiden

Klumme

Gorlubb Piercing fejrer 25 år på Vesterbro

Annonce