Annonce
Vesterbro Rydder Op

Nu rydder vi op på Vesterbro - sammen

Jette Guldfeldt laver i samarbejde med Vesterbro Bladet en skralde-kampagne; "Ren Vesterbro". Kom og vær med på lørdag. Foto: René Mølskov
Vesterbro Bladet har allieret sig med Jette Guldfeldt og går nu forrest i kampen mod skrald og affald på Vesterbros gader. Gå med avisen - og kom i avisen - når vi går en hyggelig tur og rydder op på lørdag.
Annonce

Synes du, der er for meget skrald i gaderne på Vesterbro? Så er du ikke alene. Jette Guldfeldt gik derfor i gang med at samle skrald i sidegaderne til Istedgade, da coronaen ramte landet. Og hun har i samarbejde med Vesterbro Bladet nu et bud på en løsning i fællesskab.

Den lander ned i en tendens, der allerede er godt i gang. For et par uger siden var det Alexandra og hendes mor Anette, der samlede 2200 cigaretskodder på en halv time. Der var masser af ros at høste for indsatsen. Og skodder er langt fra det eneste skrald, der samler sig i bunker rundt omkring på Vesterbros veje og gader.

Derfor sætter Vesterbro Bladet sammen med alle jer på Vesterbro gang i skralde-indsamlings-kampagnen: "Ren Vesterbro".

Til at begynde med går vi på gaden og rydder op. Skaber et fællesskab og fokus på oprydningen. På sigt bliver endnu flere forhåbentlig opmærksomme på, at skrald hører til i spande og ikke på gaden. Måske får vi sat flere affaldsspand op. Eller støder på andre udfordringer, vi sammen kan løse.

Da Jette Guldfeldt ringede til Vesterbro Bladet stod det i hvert fald hurtigt klart, at vi kun i fællesskab kan løfte opgaven. Og vi skal have det hyggeligt imens.

Annonce

Vi mødes lørdag

Når det netop bliver på lørdag 19. september vi laver den første skraldeindsamling, så skyldes det, at det rammer smukt sammen med World Clean-Up Day.

- Jeg bor selv overfor Oehlenschlægergades Skole, hvor der er meget skrald. Det er generelt slemt i sidegaderne til Istedgade. Og da Coronaen ramte, så begyndte jeg selv at gå og samle skrald. Jeg tog bare plastikhandsker på og poser under armen, fortæller hun.

Hun gik også på facebook og ledte efter ligesindede. Men der er ingen gruppe for skraldeindsamling på Vesterbro. Der er masser af den slags i andre bydel, men af en eller anden grund, er der ingen, der har taget teten på det her på Vesterbro. Så det gør vi. Sammen.

Det nye 'skodrør' på Enghave Plads er blevet mødt positivitet og tusindvis af skodder er allerede smidt i. Foto: René Mølskov

- Der er selvfølgelig masser af overvejelser. Laver vi for eksempel kommunens arbejde? Men jeg ser sådan på det, at det også kan være en måde at gøre kommunen opmærksom på problemet på. Og gøre andre Vesterbroere opmærksomme på det. Og på at man ikke skal smide sit affald i gaden, siger hun.

Fællesskabet i at lave en månedlig skraldeindsamling er også et vigtigt element. Avisen bakker op med sidehistorier og fotoreportage fra den første tur rundt.

- Det giver jo et socialt fællesskab. Det at man går som gruppe giver også en bevidsthedsgørelse hos andre, der kan se, at gruppen gør noget ved problemet. Og så er det simpelthen sjovere at gøre det sammen.


Det giver jo et socialt fællesskab. Det at man går som gruppe giver også en bevidsthedsgørelse hos andre, der kan se, at gruppen gør noget ved problemet. Og så er det simpelthen sjovere at gøre det sammen.

Jette Guldfeldt


Kom og vær med, når vi under sloganet "Ren Vesterbro" samler skrald lørdag 19. september.

Vi samles på Enghave Plads og spreder os ud i sidegaderne. Måske parvis eller familier.

Det er allerede aftalt med Københavns Kommune, at de henter det indsamlede affald klokken 12.30 ved skaterbanen på Enghave Plads.

Mængden af snappere til udlån er begrænset, så har du en snapper liggende, må du meget gerne tage den med. Ellers er der også både handsker og poser til indsamlingen.

Så kom med alle sammen. Lad os se, hvor meget affald, vi egentlig kan samle på 2,5 time lørdag formiddag. Avisen laver naturligvis en fotoreportage fra indsamlingen og Københavns Kommune modtager det indsamlede affald klokken 12.30.

Skraldekampagnen "Ren Vesterbro"

  • Tid: Lørdag 19. september klokken 10.00-12.30
  • Sted: Enghave Plads ved Metro-nedgangen
  • Ingen tilmelding nødvendig. Bare kom og vær med
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Debat

Hvilken fremtid venter Fisketorvet?

Annonce