Annonce
Vesterbro

NYTÅRSHILSEN: Det nye årti skal skabe et grønt København i balance

Ninna Hedeager Olsen. - Foto: Michael Paldan (arkiv)
Annonce

Af Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester

Nytåret nærmer sig, og dermed kommer en naturlig lejlighed til både at se tilbage på, hvad 2019 har bragt os, og frem mod hvad vi skal forvente af både 2020 alene og det kommende årti.

I Enhedslisten er vi tilfredse med at være en del af årets budgetaftale. Det har betydet, at vi igen kan præge udviklingen af København. Som resultat kan vi se frem til en ny fjernbusterminal under Dybbølsbro, hvilket i høj grad vil have betydning for cyklisterne på Ingerslevgade. Og vi kan også se frem til den fjerde etape af udviklingen af Istedgade, som skal ske på grundlag af solid borgerinddragelse. På den måde sikrer vi, at gaden bliver skabt på en måde, som vesterbroerne kan være tilfredse med.

For nylig var det tid til at give Enghaveparken tilbage til Vesterbro, efter den har været lukket i over et år. Et grønt åndehul i en tætbebygget bydel er nu tilgængeligt igen, og Enghaveparken er nu et glimrende eksempel på, hvordan vi løser fremtidens udfordringer med jævnlige skybrud over København. Og så er skøjtebanen kommet tilbage, som har været et stort lokalt ønske. Det er et projekt, jeg er stolt over at se blive til virkelighed.

I øjeblikket er der politisk uenighed om, hvor grønt godsbaneterrænet skal være i fremtiden. Enhedslisten kæmper fortsat for flere grønne hektarer, som der er stor efterspørgsel på lokalt. Vi må ikke glemme at inkludere de rekreative områder, når vi udvikler byen.

2020 står for døren, og for Enhedslisten handler det om at skabe et grønt København i balance. Vi skal løfte vores udsatte byområder, vi skal have gjort noget ved den massive og forurenende biltrafik, og vi skal prioritere naturen i byen, hvad enten det er i form af parker, træer eller grønne skybrudsløsninger. På den baggrund glæder jeg mig til det nye år, og jeg håber, at vesterbroerne vil tage del i at finde løsninger på disse problemstillinger. Rigtig godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce