Annonce
Vesterbro

NYTÅRSHILSEN: København er dejlig - både udefra og indefra

Frank Jensen. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

Af Frank Jensen (S), overborgmester

Annonce

2019 har været et fantastisk år for København. Tv-billeder og omtale af vores fantastiske by er gået verden rundt. København har været malende beskrevet hos internationale mediegiganter som New York Times, Washington Post, CNN, britiske The Guardian og BBC, Le Monde, i videoer på YouTube – ja, selv Kinas største internationale tv-selskab, CGTN, har fremhævet København som ’Verdens grønneste hovedstad’.

Det er dejligt, at verdens øjne hviler venligt på København. Men mindst lige så vigtigt, at alle os, der bor her, også synes, at København er noget helt særligt. Vi synes også, at det er luksus at cykle rundt i en storby med kilometervis af cykelstier og -broer. Vi nyder, at luften er fri for kul og petroleum, fordi vores boliger har klimavenlig fjernvarme. At vi, når vejret er til det, kan tage en dukkert i vores havn.

København er ikke blevet, som den er, af sig selv. Det er den blevet ved vigtige beslutninger, der er taget for at løfte byen fra forsømt slum i 80erne til den skønne by, vi har i dag. Forleden var jeg med til at sende de første 48 el-busser på gaden, og inden 2025 vil alle de gule bybusser køre på el – uden støj, møg og CO2-udslip. Det er det seneste skud på stammen. Men den mest markante forandring af byen i år er nok den skønne metroring, der fra de nye stationer på Rådhuspladsen, København H og Enghave Plads nu binder byen sammen på en helt ny måde og gør det nemt, hurtigt og til en oplevelse at komme rundt og stige ud på de farverige stationer og køre op til de flotte nye pladser i gadeplan.

Jeg kan ikke andet end glæde mig over udviklingen mod en stadig bedre by. Men vi skal sørge for, at vores by bevarer sjælen, mens den udvikler sig. At alle københavnere føler, at de har en plads i fællesskabet. Vi skal sørge for, at der stadig er boliger til folk uden mange penge. At vi husker grønne parker og -pletter, når vi bygger. Og plads til sport og leg. Og fremfor alt, at hverdagen hænger sammen med gode skoler, pasning af de små, pleje af vores ældre.

Her på Vesterbro har vi netop fået et glædeligt gensyn med Enghaveparken, der er åbnet i en moderniseret udgave. I det nye bykvarter Postbyen ved Hovedbanegården har vi markeret starten på en ny spændende byudvikling. Og i Vesterbros anden nye bydel, Godsbaneterrænet, skal der være 11-mands fodboldbane og mindst otte hektar grønne arealer, så byen bliver grønnere, når vi udvikler den. Jeg glæder mig til, at de to kvarterer tager form og bliver et billede på fremtidens København.

Jeg ønsker alle et rigtig godt nytår på Vesterbro!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Der er lort i buret på Boulevarden

Klumme

På Enghave Plads med flashback til DDR

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Annonce