Annonce
Vesterbro

Nyt liv på vej i Træladerne på Otto Busses Vej

Træladerne på Otto Busses Vej i det kommende byområde, skal bevares og sættes i stand. Foto: René Mølskov
På det kommende byområde ved Otto Busses Vej har kommunen lagt nye planer for de 9 gamle trælader. Lokaludvalget er positive.
Annonce

Det ene hjørne af det gamle godsbaneareal ved Otto Busses Vej er allerede så småt på vej til at blive omdannet til ny brug.

De ni gamle lader har været i nabohøring siden slut maj i år og nu er de flotte og historiske lader på vej til at blive fyldt igen. De har stået tomme i lang tid, men planerne for fremtiden er lige så lys som de friske planker, der skifter nogle af de mest slidte ud.

Når de ni gamle trælader i den yderste del af godsbanearealet (bag den midlertidige skolebygning. red) er renoveret og sat i stand er det planen fra Københavns Kommunes side, at indrette dem til både kursusvirksomhed, forsamlingslokale, marked, mindre fødevareproduktion samt cafe og restaurant. Desuden planlægger de en midlertidig dispensation til etablering af detailhandel.

Dermed er grundlaget lagt for at sætte gang i det første spæde byliv i det kommende areal, der både har lydt navnet 'Lille Vesterbro', Vestre Remisepark og nu altså Jernbanebyen.

I Vesterbro Lokaludvalgs referat fra høringen lyder det at:

- Vesterbro Lokaludvalg bifalder den planlagte renovation. Både ud fra et miljømæssigt og lokalhistorisk perspektiv, bakkes op om bevaringen af bygninger og genanvendelse af byggematerialer. Lokaludvalget lægger vægt på, at de bygningsmæssige ændringer laves med respekt for bygningernes karakter og den helhed, bygningerne udgør. Dertil ser lokaludvalget renoveringen som en vigtig milepæl i den kommende byudvikling, der skal ske af det samlede område omkring Otto Busses Vej.

Lokaludvalgets formand, Thomas Egholm siger at;

- Vi er positive overfor kommunes udspil. Der er helt sikkert den vej vi skal gå, når det gælder genanvendelse af bygninger til gavn for både miljøet og de lokale områders egenart. Kommunes tilgang til renoveringen virker lovende for den videre udvikling af området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Cykler I til skole?

Afsked

Efter 22 år: Filialdirektør siger farvel

Annonce