Annonce
Det Sociale Frikort

Overborgmester skifter holdning i kampen om Det Sociale Frikort

Overborgmester Lars Weiss (S) har skiftet holdning i spørgsmålet om Socialt Frikort. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Overborgmester Lars Weiss (S) er vendt i debatten om Det Sociale Frikort. Han erkender, at han tog fejl og kæmper nu for en garanteret forlængelse af Det Sociale Frikort i fire år.
Annonce

Da det Sociale Frikort blev lanceret var nuværende overborgmester i København Lars Weiss (S) yderst skeptisk overfor ideen.

- Jeg var bestemt ikke tilhænger af det sociale frikort, da det kom. Jeg synes det lød både bureaukratisk og lidt ligegyldigt. Men jeg må erkende, at jeg tog fejl. Med de erfaringer man har gjort med det, så har jeg jo måttet skifte holdning, siger han.

Det er i høj grad på Vesterbro, at man har set de gode eksempler, og Vesterbro Bladet har da også adskillige gange beskrevet indsatserne - og udbyttet - af det Sociale Frikort. Avisen var med tidligere i år da 33 lokale vesterbro-virksomheder rettede en sønderlemmende kritik af en 1-årig forlængelse af frikortet. Og vi fortalte om Heidi, der gik fra 40-50 fix om dagen til med frikortet at klare sig superflot.

Til sidste lyttede politikerne på Christiansborg til den kritik og de ønsker, der kom så mange steder fra. Pengene er nu sat af til de næste fire år. Der er bare et lille aber dabei.

Annonce

Ødelæggende evaluering

- Man har ønsket at lave en evaluering igen efter to år. Selv om man har fundet penge til fire år, forklarer Lars Weiss.

Men det er ødelæggende, at lade såvel brugere og virksomheder stå med uafklaret fremtid.

- Mit budskab er jo også; Hvorfor ikke skabe fuldstændig ro på området og lade det køre i de fire år, der nu er fundet penge til. Det er altid fornuftigt at evaluere på de forskellige sociale indsatser, men lige i det her tilfælde beyder det faktisk meget, at der er en vished om, at det kører i en længere periode, siger han.

Annonce

Kommunen vil være med

Københavns Kommune gør i meget lille omfang brug af 'frijobberne', og ifølge overborgmesteren kræver det en tryghed og vished i, at det fortsætter, hvis kommunen skal kunne bakke det fuldt op:

- For eksempel har de Sociale Viceværter i Kødbyen været en succes. Det har givet et medejerskab til området fra nogle af de socialt udsatte. Når man har gået og holdt rent, så går man også op i, at der ér rent. Og er dermed også med til at passse på tingene, sigerhan og fortsætter:

- Men det er klart, at det bliver lettere for os at bidrage mere systematisk med at ansætte udsatte i de her småjobs, hvis det bliver forlænget i en længere periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

Festen er udskudt: Planlagte festligheder for 250.000 kroner i det tidligere Bymuseum aflyst

Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Vesterbro

Kæmpe Galleri: Kødbyen i billeder

Samfundsind

Gunn drømmer om at hjælpe: "Når en 4-årig råber TØRSTIIIG er det da umuligt at arbejde samtidig"

Annonce