Annonce
Corona-restriktioner

Politiet indfører opholdsforbud i Kødbyen

Der kommer til at være opholdsforbud i store dele af Kødbyen fra torsdag aften klokken 22. Foto: René Mølskov
Københavns Politi valgte torsdag formiddag at indføre opholdsforbud i dele af Kødbyen og laver nye advarselszoner i Indre By
Annonce

Det er det stigende smittetal der torsdag formiddag har fået Københavns Kommune til at indføre et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i dele af Kødbyen.

De seneste dage har debatten været stærkt fokuseret på, hvordan gæster i nattelivet stimler sammen i Kødbyen. Samtidig bliver Vestergade og en del af Gothersgade advarselszoner, oplyser Københavns Politi.

Der er indført opholdsforbud i områderne markeret mellem bygningerne, det vil sige Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne. Det træder i kraft torsdag den 17. september og løber foreløbigt til den 23. september i tidsrummene kl. 22-02. Det betyder, at der ikke må tages ophold i områderne. Almindelig færden som gå- og løbeture, hundeluftning etc. er dog fortsat tilladt. Overtrædelse af det midlertidige opholdsforbud kan udløse en bøde på 2.500 kr.

- Vi står fortsat i en alvorlig situation med et højt smittetal i København. Derfor bliver vi også nødt til at sætte konsekvent ind de steder, hvor der er stor risiko for smittespredning. I Kødbyen har der været en tendens til, at mange stimler sammen på udearealerne og efterhånden som alkoholpromillen er røget op, er ansvarligheden gået ned. Derfor har vi vurderet det nødvendig med et opholdsforbud, så festen ikke rykker udenfor, når serveringsstederne lukker kl. 22, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Annonce

Foreløbet en uge

Opholdsforbuddet omfatter Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne, og gælder fra i dag - torsdag den 17. september og ind til videre frem til 23. september. Det træder i kraft kl. 22, hvor barer og restauranter fra i dag er blevet pålagt at lukke, og gælder til kl. 02.

Politiet oplyser på deres hjemmeside, at de gennem en længere periode haft et særligt fokus på blandt andet Kødbyen, hvor mange mødes for at feste.

Det stigende smittetal har sat grænsen for forsamlinger i Hovedstadsområdet ned fra 100 til 50 personer. Med de tidligere lukketider for beværtninger, har Københavns Politi derfor vurderet, at der er behov for at sætte markant ind med et opholdsforbud, for at sikre, at reglerne bliver overholdt.

Annonce

Rammer også Indre By

Foruden opholdsforbuddet i dele af Kødbyen etablerer Københavns Politi nye advarselszoner i Vestergade og en del af Gothersgade i Indre By.

Derudover fortsætter Politiet med at være markant til stede i aften- og nattetimerne henover weekenden.

Foto: René Mølskov

»Vores patruljer vil i de kommende dage sikre, at de nye restriktioner bliver overholdt, og vi er særligt opmærksomme på større forsamlinger og fester i det offentlige rum, herunder piratfester,« siger Anne Tønnes.

Opholdsforbud i Kødbyen

  • Opholdsforbuddet træder i kraft torsdag den 17. september og løber foreløbigt til den 23. september
  • Der er opholdsforbud i tidsrummet fra klokken 22 til 02.
  • Det gælder for hele Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne.
  • Opholdsforbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i områderne. Almindelig færden som gå- og løbeture, hundeluftning etc. er dog fortsat tilladt.
  • Der vil torsdag blive sat skilte op i områderne.
  • Overtrædelse af det midlertidige opholdsforbud kan udløse en bøde på 2.500 kr.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Vesterbro

En snak om: At elske sig selv

Annonce