Annonce
Vesterbro

Politikere klar til at give Træstubben en ”lillesøster” på Enghave Plads

Træstubben i Saxoparken får måske en lillesøster på Enghave Plads. Foto: Jonas Ingvardsen.
Naturværkstedet Træstubben ligger gemt væk i Saxoparken, mener lokaludvalgspolitikere, der derfor vil se nærmere på, om man kan bygge et tilsvarende værksted på Enghave Plads.
Annonce

Oprindeligt gik et løst forslag på at rykke miljø- og naturværkstedet Træstubben fra Saxoparken til Enghave Plads, men nu åbner en række lokaludvalgspolitikere op for at udstyre Træstubben med en lillesøster, som skal ligge på netop Enghave Plads.

Sådan lyder beskeden blandt andet fra Jimmy Sindahl (V), der er formand for styregruppen Træstubben og næstformand i Vesterbro Lokaludvalg. Han synes grundlæggende, der mangler grønne åndehuller på Vesterbro, og derfor ville det være oplagt at se på, om man eventuelt kan etablere et ekstra naturværksted med have på Vesterbro. Gerne på Enghave Plads.


Jeg synes, der er behov for flere grønne åndehuller på Vesterbro, for det mangler institutioner som skoler og børnehaver uden tvivl.

Jimmy Sindahl (V), formand for styregruppen Træstubben


- Jeg synes, der er behov for flere grønne åndehuller på Vesterbro, for det mangler institutioner som skoler og børnehaver uden tvivl. Træstubben skal samtidig udnyttes bedre, så jeg synes sagtens, man kan legitimere at give Træstubben en satellit på Enghave Plads, lyder meldingen fra Jimmy Sindahl.

Ifølge Jimmy Sindahl skal pendanten til Træstubben være et sted, hvor skolerne eksempelvis kan have deres biologitimer. For eleverne trænger til at komme lidt ud af klasseværelserne, mener han.

- For mig at se kan stedet forhåbentligt få eleverne lidt ud af klasseværelserne. Det skal være et sted, hvor man kan komme væk og få lidt ro. Man kunne blandt andet have sine biologitimerne der, foreslår Jimmy Sindahl, der fortæller, at han vil arbejde aktivt for ideen, hvis der er økonomi til det

Fakta om Træstubben

Træstubben er Vesterbros base for lokalt miljøarbejde: En nedlagt toiletbygning i Saxoparken ved Apostelkirken er i samarbejde med naboer, børn fra skoler og daginstitutioner, Center for Park, lokale grønne ildsjæle og foreninger omdannet til et miljø- & naturværksted. I dele af Saxoparken er der etableret en have med regnvandsopsamling, kompost, insekthotel, urter, grønt tag, dam og højbede. Træstubben drives primært som urban miljø- & naturformidlingsbase for daginstitutioner og indskolingsklasser. Kilde: Københavns Kommune

Annonce

Stedet ligger "skjult"

Malene Mørkbak Bruun (R) sidder også i Vesterbro Lokaludvalg, og hun har tidligere forhørt sig om muligheden for at flytte Træstubben til Enghave Plads. Hun synes nemlig, at Træstubben ligger skjult i Saxoparken. Derfor giver det god mening at etablere endnu et sted, som er mere synligt for vesterbroerne.

- Træstubben ligger en anelse skjult i Saxoparken, og derfor kunne det være fedt at få det ud på en plads, hvor den er nemmere at få øje på. Det kunne være på Enghave Plads, hvor jeg ser et langt større potentiale, lyder vurderingen fra Malene Mørkbak Bruun, der er klar til at give Træstubben en ”lillesøster” og generelt give Vesterbro flere ”grønne kvadratmeter”.

Vesterbro Lokaludvalg vil se nærmere på sagen efter sommerferien, hvor de skal diskutere planerne for Træstubben i Saxoparken og et eventuelt nyt naturværksted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vesterbro

En unik perle fylder fem

Rooftop-art

Du så mig godt - på Rooftop

Vesterbro

Vil du lave hækleklub eller politisk debat i Café Sonja? Endnu flere frivillige skal give liv til nye meningsfulde fællesskaber

Vesterbro

Byttebikserier ved Ruben og Bobby

Vesterbro

Bliv gift i et snuptag

Indre By

Skal du være tivoli-garder?

Nørrebro

Sommerlarm vækker politikerne

Annonce