Annonce
Vesterbro

Populært vesterbro-værtshus tvunget til nedlukning: Nu sender de gaveregn til Mændenes Hjem

Jernbanecafeen er blevet lukket ned igen efter de seneste corona-restriktioner. Derfor forærer de hele deres planlagte julekalender væk til Mændenes Hjem, der giver gaverne videre til deres brugere juleaften. Agnete Bjørlig, 3. generations ejer taler her med forstander på Mændenes Hjem, Ivan Christensen om gaverne. Foto: René Mølskov
I en kold december luner det, når vi gør noget næstekærligt for hinanden. Det gør Jernbanecafeen, efter de i aftes lukkede som følge af corona-restriktionerne. De mange gaver, der pynter værtshuset, og skulle være kalendergaver til kunderne, giver de nu til brugerne på Mændenes Hjem.
Annonce

Da Agnete Bjørlig, der er ejer i tredje generation af Jernbanecafeen, - igen - modtog beskeden om, at alle værtshuse skal lukke som følge af corona-restriktioner, så kunne hun næsten ikke bære det. Tårene pressede sig på.

- Jeg var lige ved at græde. Det var flere af mine ansatte også. Vi var begyndt at få lidt gang i julesalget, og mange har jo traditioner med at mødes her i forbindelse med juleindkøb og mødes her til en kop kaffe, gløgg eller lignende. Vi har så mange traditioner. Folk fletter julehjerter hernede. Vi har pyntet op siden den første torsdag i november. Så det kommer som et hårdt slag nu, siger Agnete Bjørlig.

Jernbanecafeen er blevet lukket ned igen efter de seneste corona-restriktioner. Derfor forærer de hele deres planlagte julekalender væk til Mændenes Hjem, der giver gaverne videre til deres brugere. Agnete Bjørlig, 3. generations ejer og tjener Lars Holtet giver her gaverne til forstander på Mændenes Hjem, Ivan Christensen. Foto: René Mølskov

En af de mange traditioner i Jernbanecafeen, der har ligget i de samme Vesterbro-lokaler siden 1933, er pakkekalenderen.

- Indtil i år har pakkekalenderen fungeret på en måde, hvor mange jo spørger om de ikke må åbne, for eksempel, hvis de har fødselsdag eller lignende. Men i år har vi lavet lodder, som man trækker. Og den, der er nærmest 7, får lov at trække gaven. Ja, det blev nummer 7, fordi vi jo har vores egen øl, der hedder 7 Ekspressen, siger Agnete Bjørlig.

Men pakkerne til den 8. december blev de sidste, der i aftes blev delt ud. For klokken 22.00 tirsdag aften lukkede værtshuset. Og der bliver ikke åbnet igen i 2020.

Men selv om Agnete Bjørlig og hendes ansatte blev kede af, at hun igen skulle lukke familiearbejdspladsen gennem generationer ned, fandt en af hendes tjenere et muligt lyspunkt.

Lars Holtet foreslog nemlig hurtigt, at finde nogle andre modtagere af de mange gaver, der allerede var købt og pakket ind.

Lars Holtet, der er tjener på Jernbanecafeen, fik ideen til at give julekalenderen og de mange gaver væk til Mændenes Hjem. Foto: René Mølskov

- Det er jo altid dejligt, hvis man kan give noget til dem, der har brug for lidt ekstra. Jeg ved jo også, at der er nogen, som vi ved kommer her i julen, som måske ikke har andre, de skal være sammen med. Og det er jo rart, hvis vi kan gøre det bare en smule sjovere, siger han.

Derfor kontakte Agnete Bjørlig Mændenes Hjem og her er forstander Ivan Christensen glad for den smukke gestus.


Det er dejligt, at de tænker på, at give dem et lys på vejen, og sørge for at de føler sig set. Og så synes jeg, at det er rigtig fint, at man tænker lokalt. Både Mændenes Hjem og Jernbanecafeen hører jo til her på Vesterbro

Ivan Christensen, forstander Mændenes Hjem


- Det er selvfølgelig med en ærgerlig baggrund, som påvirker os allesammen på alle leder og kanter. Men når man ser bort fra det, så bliver jeg både stolt over og glad for, at der er nogen, der tænker på de mennesker, vi arbejder med, siger han og fortsætter:

- Det er dejligt, at de tænker på, at give dem et lys på vejen, og sørge for at de føler sig set. Og så synes jeg, at det er rigtig fint, at man tænker lokalt. Både Mændenes Hjem og Jernbanecafeen hører jo til her på Vesterbro.

Jernbanecafeen. Foto: René Mølskov

De mange pakker, der har pyntet loftet i Jernbanecafeen viser sig dog ikke at strække helt. Hos Mændenes Hjem er der nemlig foruden de mange, der ikke bor på herbergsplads hos dem, i alt 45 sengepladser, der alle er optaget.

Men det løser Agnete Bjørlig i forbindelse med overdragelsen af pakkerne:

- Hvor mange har i fast boende? For så kan jeg jo godt supplere med 18 ekstra gaver, så der er til alle de, der bor hos jer, siger hun.

Glædelig jul.

Jernbanecafeen er blevet lukket ned igen efter de seneste corona-restriktioner. Derfor forærer de hele deres planlagte julekalender væk til Mændenes Hjem, der giver gaverne videre til deres brugere. Agnete Bjørlig, 3. generations ejer og tjener Lars Holtet giver her gaverne til forstander på Mændenes Hjem, Ivan Christensen. Foto: René Mølskov

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Frisør 'NO' på Vesterbro

Nytårshilsen

Mere frihed til naturen i 2021

Annonce