Annonce
Gang i Gaden

Sådan skabte Vesterbro plads til flere udsatte

På Værestedet Gang i Gaden Istedgade er det efter lang tids kamp - og kæmpe hjælp fra Vesterbro - at få sat en markise op foran værestedet. Her er det Ivan, der i forbindelse med Gang i Gadens 'valgkamp' hænger ud foran GIG. Arkivfoto: René Mølskov
Hos Gang i gaden i Istedgade fik de endelig sat den markise op, som både giver skygge og mere plads. Som de lovede her i avisen inviterer de alle bidragsyderne til kaffe og kage under markisen.
Annonce

Til at begynde med gik det lidt trægt med opbakningen til den markise, som brugerne i Gang i Gaden, forsøgte at samle ind til. Vesterbro Bladet skrev om behovet, ønsket og håbet. Men det tikkede kun langsomt fremad med støttekronerne. Måske den tidlige del af corona-krisen satte en bremse for velgørenhed og modet. Men så skete der noget.

Lige pludselig, så begyndte donationerne at rulle ind. Det lykkedes til sidst at samle nok ind, til at vi kunne betale resten selv, fortællerAja Bierring Kristoffersen, der er daglig leder af Settlementets værested Gang i Gaden.

Det har af flere årsager en afgørende betydning for de mange daglige brugere af Gang i Gaden, at der er kommet en markise op foran Istedagde 114.

- Det er vildt fedt. Det betyder rigtigt meget. Både i forhold til skygge, når solen skinner, og læ når det regner. Men det betyder lige så meget i forhold til at blive en 'rigtig del af Vesterbro', hvis det giver mening. Der er jo markiser og borde og bænke ud for alle cafeer i gademiljøet lige nu. Og på en eller anden måde, så blender vi bedre ind og er en naturlig del af Vesterbro på den måde.

Begejstringen i værestedet runger hele vejen til førstesalen, og i næste uge glæder brugerne sig til at invitere alle de skønne mennesker, der donerede til deres markise, ned til kaffe og kage.

- Vi lovede jo at invitere alle dem, der støttede os til kaffe og kage under markisen. Så det gør vi på tirsdag den 22. september fra klokken 13.

Avisen lægger naturligvis også vejen forbi til en fotoreportage. Vi ses på Vesterbro

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Vesterbro

Ingen skøjtebane på Vesterbro i år

Debat

Respekt for frontpersonalet

Annonce